Obrázek k článku Sziget se vrací. Ročníku 2022 dominují Arctic Monkeys, Kings of Leon a Dua Lipa
| ŠH | Foto: Zack Michael

Sziget se vrací. Ročníku 2022 dominují Arctic Monkeys, Kings of Leon a Dua Lipa

Po dvouleté pauze maďarský festival oznámil první jména pro příští rok. Zveřejnil přes čtyři desítky muzikantů, kteří v pěti letních dnech potěší návštěvníky ostrova Óbudai v centru Budapešti.

Kromě trojice headlinerů jsou na seznamu vystupujících například skotský zpěvák Lewis Capaldi, kapely Bastille a Inhaler, norská zpěvačka Sigrid, raper slowthai či Woodkid, Alan Walker, Jungle a další. Sziget se v roce 2022 odehraje ve dnech 10. až 15. srpna. K dispozici jsou kromě vstupenek na celý festival i varianty na tři dny.

Na Sziget, kterému se přezdívá Ostrov svobody, se headlineři Arctic Monkeys vrátí čtyřech letech od svého posledního zdejšího vystoupení. Představí svou sedmou studiovou nahrávku, s níž se jen o několik dní později (18. srpna) zastaví i v Praze. Dua Lipa do Budapešti přiveze mimo jiné hity z desky Future Nostalgia, za níž získala cenu Grammy. I rockeři Kings of Leon mají novinky, které mohou na Szigetu zaznít. Sourozenci z Nashvillu letos vydali už své osmé studiové album When You See Yourself.

Dalšími jmény, které pořadatelé odtajnili v první vlně, jsou například kritikou oceňovaná rapperka Little Simz, renomovaný producent a DJ Caribou, elektronická senzace Jon Hopkins, vyzdvihovaná newyorská rapperka Princess Nokia, švédský sad-boy Yung Lean, či belgický rapper Stromae.

Sziget se v roce 2022 koná mezi 10. a 15. srpnem. První vlna vstupenek je již nyní v prodeji od 195€.