Obrázek k článku Slovenská zpěvačka Karin Ann natočila debut s producentem Yungbluda. Zní světově
| Honza Vedral | Foto: Ondřej Pýcha, 3AM Records

Slovenská zpěvačka Karin Ann natočila debut s producentem Yungbluda. Zní světově

Karin Ann na debutovém EP Lonely Together potvrzuje pověst vycházející popové hvězdy. Zpěvačka, kterou jsme zařadili do žebříčku nadějí tuzemské hudby, hraje podle pravidel generace Z.

Poprvé o ní bylo slyšet teprve někdy před rokem a už první singly vzbudily pozornost nejen na sociálních sítích, kam je postupně vypouštěla. Karin Ann totiž přišla se sebevědomým, anglicky zpívaným popem se současným zvukem, který rozumí slovům jako trap nebo chytrá elektronika. A tématy, kterým pro změnu rozumí nastupující generace. Nechybí mezi nimi sebeidentifikace, LGBT témata, reflexe útlaku, diskriminace, mentální problémy a pocity z dospívání v nemocné společnosti.

„Nemluvím o těch věcech, aby se svět stal místem, kde můžete uniknout realitě. Mluvím o realitě, o tom, jaká je, a že v tom nejste sami. Myslím, že to teď lidé potřebují, víc než falešné písně o slunci a duhách. Lidé hledají skutečné věci a skutečné problémy, věci, ke kterým mají nějaký vztah, a ne věci, kterým mohou uniknout,“ popsala svůj přístup Karin Ann.

A evidentně to funguje. Její singly, jejichž základy napsala v patnácti letech, zarezonovaly a postupně nasbíraly přes dva miliony views. Zpěvačce ze Žiliny se přes Instagram ozvali novináři z New York Times, aby s ní udělali rozhovor o pocitech generace Z. A všimlo si jí vydavatelství Brainzone, které ji propojilo se zkušeným britským producentem Mattem Schwartzem, který za sebou má spolupráci s Massive Attack, Halsey nebo Yungbludem. Přestože její hudba je trochu jiná, právě s Yungbludem má Karin Ann názorově a tematicky dost společného. A potvrzuje, že její cíle a ambice jsou mezinárodní. 

V devatenácti letech teď Karin Ann debutuje silným sedmi písňovým EP Lonely Together, které si můžete poslechnout na Spotify. Krom Schwartze se na něm podílel i slovenský producent Tomi Popovič, „Zatím měli posluchači pár singlů, ze kterých si na mě mohli udělat názor. Teď do rukou dostanou celé EP, které vypráví příběh. Některé písničky se navzájem propojují a v jiných mluvím o věcech, o kterých jsem si nikdy nemyslela, že o nich budu mluvit veřejně,“ říká o něm Karin Ann.

A hudebně potvrzuje, že jsme ji letos do žebříčku nadějí tuzemské hudby podle Headlineru  zařadili po právu. Vzhledem k dotažené produkci a světovému soundu i mezinárodního ohlasu, kterého se jí během pouhého roku na scéně povedlo dosáhnout, se může stát, že o ní teď v podobném duchu bude mluvit i za hranicemi.

Velký rozhovor s Karin Ann pro vás připravujeme do červnového Headlineru.
Facebook: www.facebook.com/karinannmusic
Instagram: www.instagram.com/itskarinann