Obrázek k článku Sergei Polunin tančí na Depeche Mode. Vyměnil Putina za Corbijna
| Šárka Hellerová | Foto: Anton Corbijn

Sergei Polunin tančí na Depeche Mode. Vyměnil Putina za Corbijna

Poté, co tanečník Sergei Polunin před šesti lety vzkřísil svou kariéru dechberoucím tancem v klipu od Davida LaChapella, se nyní po sérii kontroverzí postavil před kameru Antona Corbijna. Naštěstí již bez vytetovaného Vladimira Putina na hrudi.

Až Polunin vystoupí 25. října v pražském Foru Karlín, nebude se publikum muset bát, že na něj vykoukne oko ruského autoritářského vůdce. Polunin se ho zbavil již loni spolu s některými dalšími kérkami. Postupně se s nimi loučí od té doby, co se mu narodilo dítě. „Nyní se mi zdají dětinské,“ říká s tím, že doba tetování je pro něj pryč. Své nedávné omámení ruským prezidentem Polunin příliš nekomentuje, a tak zůstává poměrně velký prostor pro představivost ohledně jeho prohlášení, že se kvůli synovi snaží být lepším člověkem. Nicméně spojení s jedním z nejslavnějších fotografů a režisérů světa je velkolepý způsob, jak světu ukázat svou prázdnou hruď.

Kromě adorace Putina si tanečník v posledních letech znepřátelil část světa i vyjádřeními o nedostatku mužnosti a mužské energie v baletu. Kvůli nim se od něj distancoval mimo jiné i zpěvák Hozier, na jehož skladbu Take Me To Church tančil v klipu, kterým se původně chtěl rozloučit s kariérou. Zamýšlené rozloučení s baletem se ovšem stalo virálním hitem, který mu dodal novou krev do žil i ještě větší popularitu a vrátil ho na parket. Polunin později několikrát konstatoval, že jeho slova prý neměla nic společného s homofobií. Veřejnou omluvu nechystá. Nejen proto, že jeho výroky byly podle něj mylně interpretovány, ale i proto, že prý na veřejné omluvy nevěří.

Anton Corbijn nyní o tanečníkovi natáčí dokumentární film Dancer II. Videoklip v němž zní skladba In Your Room (z alba Songs of Faith and Devotion z roku 1993) je první ochutnávkou společné práce. Natáčel se v listopadu na severu Holandska. „Pracovat se Sergejem s touhle skladbou od Depeche Mode, s nimiž mám velmi dlouhou historii, byla radost. Ztvárnil vnitřní boj té písně tak živě a v těch nejtvrdších podmínkách, že člověk mohl jen s úžasem sledovat, čeho tu dosáhl,“ vzpomíná na natáčení Corbijn. „Momentálně plánujeme naši spolupráci rozšířit na (dokumentární film) Dancer II, což bude soudě dle tohoto zážitku, vzrušující práce.“

„Mám radost, že jsem ho potkal a že navrhl, abych tancoval na píseň od Depeche Mode, hudbu a hlas, které miluji a poslouchám je mnoho let. Ross Freddie Ray připravil choreografii tance a poskytl mi podporu, kterou jsem potřeboval. Těším se na pokračování této cesty s Antonem,“ říká Polunin.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Sergei Polunin (@poluninink)