Obrázek k článku Krucipüsk kvůli vážným zdravotním problémům odkládají koncerty
| Lukáš Rešl | Foto: Press

Krucipüsk kvůli vážným zdravotním problémům odkládají koncerty

Kvůli těžkým zraněním po dubnové dopravní nehodě frontmana Tomáše Hajíčka byli Krucipüsk nuceni zrušit letní koncerty a jejich návrat na pódia tak měl přijít až v polovině listopadu s oznámeným turné Zmrtvýchvstání. To se nyní o rok odkládá kvůli hospitalizaci bubeníka Tomáše Hajíčka mladšího na plicním oddělení.

Skupina zprávu zveřejnila 15. října na svých sociálních sítích, tedy přesně měsíc před startem plánované koncertní šnůry Zmrtvýchvstání, na kterou měli vyrazit společně s hostem Xavierem Baumaxou. Turné po klubech a kulturních domech, které mělo pojmout celkem jedenáct zastávek včetně pražského Lucerna Music Baru, přitom oznamovala začátkem srpna.

„Toto tour jsme přeložili do stejných měsíců na podzim roku 2025, a to z vážných zdravotních důvodů a dlouhodobé internace bubeníka Krucipüsk Tomáše Hajíčka jr. v liberecké nemocnici na plicním oddělení,“ napsala skupina s omluvou vůči pronajímatelům klubů a kulturních prostorů. Bližší informace o zdravotním stavu syna Tomáše Hajíčka však neuvedla.

Nad Krucipüsk tak v letošním roce visí shoda nešťastných událostí, které ji neumožňují koncertovat. V polovině dubna utrpěl zpěvák Tomáš Hajíček těžká zranění po nehodě na motorce poblíž Mělníka, kdy mu do cesty vjel osobní automobil a on dostal smyk. „Na místě nehody byl naštěstí doktor, který okamžitě poskytl první pomoc a výrazně tak pomohl zabránit horším následkům,“ popsal situaci Headlineru jen pár dní po nehodě právě jeho syn a spoluhráč Tomáš Hajíček mladší.

Návrat na pódia se tak v případě Krucipüsk znovu odkládá. Skupina však v závěru zprávy dává fanouškům pozitivní vzkaz. „Budeme věřit, že nám zachováte přízeň a od března roku 2025 se opět uvidíme na koncertech a festivalech, kde spolu prožijeme entuziasmus, který svou ojedinělou energií umí nastolit pouze Krucipüsk.” Tomáši Hajíčkovi mladšímu přejeme brzké uzdravení.