Obrázek k článku PREMIÉRA: Kapelu Imodium v novém klipu na útěku z léčebny provází běsy
| Šárka Hellerová | Foto: Vítek Paraska

PREMIÉRA: Kapelu Imodium v novém klipu na útěku z léčebny provází běsy

Loňský návrat na hudební scénu oslavila kapela Imodium koncertem v pražském Foru Karlín a v novém složení dokončuje své comebackové album. Láká na něj již čtvrtým singlem.

Nová píseň, kterou si u nás můžete poslechnout v premiéře, se jmenuje OK kluk a na dalších platformách vychází 12. července. „Je ukázkou toho, jak kapela procházela vývojem i během bezmála pěti let, kdy aktivně nehrála. Začal jsem produkovat hudbu jiným interpretům a tím si dost rozšířil žánrový záběr. Zároveň jsem zatoužil, aby Imodium bylo i zvukově odvážnější,“ říká o řízné rockové novince Thom Fröde, jenž zůstává posledním původním členem skupiny po výměně bubeníka, kterým je nyní Adam Jánošík z The Atavists. „Tahle píseň zní zase jinak, než bývá u nás zvykem. A i když pojednává o tak hrozivé diagnóze, jakou je porucha osobnosti, nese v sobě vtip a trochu ironie,“ dodává zpěvák a kytarista, který je zároveň i producentem skladby.

Původně broumovská skupina, jež je dnes doma především v Praze a Hradci Králové, původně zamýšlela novou píseň vydat jen s lyric videem. Oslovili s tím záměrem Davida Vašíčka, jenž tvoří pod pseudonymem Day5, a ten v dobrém slova smyslu zkřížil jejich plány. „Poslal tak vtipný animovaný náhled, že jsme ho nechali dotvořit celý videoklip s jednoduchým příběhem. Naše kapela složená z lidí trpícími různými běsy zdrhla z léčení a vydala se na útěk. Na kolech. Už to samo o sobě zní bizarně,“ přibližuje výsledné dílo kytarista Daniel Franc. Klip začíná upozorněním v lokálních novinách, aby se veřejnost nepokoušela čtyři muže, kteří celý život hledají sami sebe, zastavit.

„S albem jsme v cílové rovince, dotahujeme poslední písně a samozřejmě intenzivně ladíme vizuál,“ prozrazuje Adam Jánošík s tím, že deska Imodia vyjde poprvé i na vinylu. „Věříme, že bude pro naše fanoušky nutností mít ho ve sbírce.“

Imodium, které kromě zmíněných hudebníků doplňuje baskytarista Roman Paraska, kromě přípravy další desky žije letními koncerty, mezi něž patří i tři zastávky na putovním festivalu Hrady.cz. Na podzim chystá turné k desce, jež vyvrcholí 7. prosince v Paláci Akropolis v Praze.