Obrázek k článku PREMIÉRA: Oto Klempíř natočil píseň s textem tak drsným, že se ho lekli i J.A.R.
| Honza Vedral | Foto: Slávka Hajdecker

PREMIÉRA: Oto Klempíř natočil píseň s textem tak drsným, že se ho lekli i J.A.R.

Singl Seruna vychází pouze digitálně. Na klip se můžete v premiéře podívat na Headlineru. Píseň se původně měla objevit na aktuálním albu J.A.R., ale kapela ji po neshodách vyřadila pro přílišnou vulgárnost.

"Když většina členů kapely J.A.R. shledala tento text natolik závadným, že ho nepustila mezi ostatní písně alba Jezsu Kristus Neexistus?, rozhodl jsem se, že to vydám jako sólový bonbónek," vysvětluje Oto Klempíř.
O spolupráci požádal hudebníky z jiného spektra, než v jakém se běžně pohybuje. Skladbu produkovali Risto Sokolovski a rapper James Cole, který na začátku i zpívá. Nesourodou trojici doplnila skladatelka a klavírní virtuózka Beata Hlavenková. "Tato na první pohled nesourodá trojka si sedla na výbornou," říká Klempíř. Klip k singlu má na svědomí talentovaný Lukáš Holub.
"Tu píseň jsem napsal v obýváku u svého domácího piana během padesáti vteřin. Text byl do základního beatu hotový a nazpívaný během minuty," popisuje genezi skladby Seruna. "Šlo to ven samo."
Klempířovo nadšení ovšem všichni členové kapely nesdíleli. "Poprvé v životě – alespoň co si pamatuju – jsme měli problém s tím, že jsme se na jedný písničce naprosto neshodli," řekl v červencovém rozhovoru pro Headliner Klempířův spoluhráč Roman Holý. "Těšili jsme se, jak tím nadchneme všechny ostatní v kapele. Jenže všichni ostatní nás s tím poslali nevybíravě do prdele. Že takový sprosťárny jsou už moc. A že v takový písničce prostě hrát nechtěj. To se nám ještě nikdy dřív nestalo."
V rámci zachování kapely se tedy Klempíř rozhodl, že si písničku natočí sám. "Bylo to úpně jíný kafe, než pracovat s precizními J.A.R. Měl jsem větší volnost a mohl si pustit hubu na špacír," říká. A nad tím, že pro někoho může být singl přeci jen poněkud fekální jenom kroutí hlavou. "Je to, kurva, ironie. Nemyslí se tím fekální akce, je potřeba hledět na věci s nadhledem a nenechat si kazit život zbytečnejma hovadinama. Prostě když ti někdo zasírá hlavu, vykopni ho z ní ven."