Obrázek k článku Ještě víc koncertů v Praze. Kromě Ledáren se bude hrát i na Občanské plovárně
| Petra Divoká | Foto: Petr Klapper

Ještě víc koncertů v Praze. Kromě Ledáren se bude hrát i na Občanské plovárně

Sezóna koncertů pod širým nebem se blíží a již nyní je znám program některých letních scén. Opět se bude hrát i v branických Ledárnách a jelikož pořadatelé tamějších akcí vzali pod svá křídla ještě jednu scénu, Občanskou plovárnu na Malé Straně, přejmenovali sérii na Prague Open Air.

V Ledárnách Braník a na Občanské plovárně v průběhu léta vystoupí české i zahraniční kapely. Návštěvníci Ledáren se mohou těšit například na belgickou skupinu Hooverphonic, americké indie popaře Tv Girl, Sto zvířat, Chinaski, Pražský výběr, Mňágu a Žďorp, Sofiana Medjmedje, IMT Smile, Monkey Business, Davida Kollera, Horkýže Slíže či Vypsanou fixu. Na Občanské plovárně se o řadu jistě příjemných večerů postarají Aneta Langerová, Michal Prokop & Framus Five, N.O.H.A., Polemic, Skyline, UDG, Hradišťan s Jiřím Pavlicou nebo Vašo Patejdl.

Obě scény nabídnou koncerty různých žánrů od června do září. „Návštěvnost Ledáren v minulém roce jasně ukázala obrovský zájem Pražanů o stálou kulturní scénu, která kromě živé hudby nabízí i jedinečnou letní atmosféru pod širým nebem,“ říká pořadatel Tomáš Staněk ze společnosti Netradiční koncerty.

V areálu Ledáren se začalo koncertovat v roce 2021. Foto: Jan Nožička

„Jsme proto rádi, že v letošním roce hudebním fanouškům nabídneme další prostor, který bude mít úplně jiný vibe. Scéna Plovárny je umístěna v zahradách s nádherným výhledem na Vltavu v samotném centru Prahy na Malé Straně. Bude kapacitně intimnější a nerozhodí ji ani počasí, protože je krytá,“ láká Staněk na novou lokaci a předesílá, že i letos pořadatelé maximálně dbají na to, aby koncerty co nejméně rušily své okolí. „Vedle návštěvníků obou scén nám také záleží na obyvatelích Prahy, a proto budeme pokračovat v dodržování seberegulačních opatřeních, která zabraňují šíření zvuku z našich areálů. Jelikož je každá lokace unikátní, přizpůsobíme opatření pro Plovárnu specifikám prostoru,“ doplňuje Staněk.

Pod názvem Prague Open Air tak pokračuje projekt, který vznikl v roce 2020 na podporu hudební scény, původně na pražském Výstavišti. Do Braníku se akce přesunula o rok později a nyní se rozrostla o další působiště.