Obrázek k článku Poctivý rock'n'roll s punkovou energií. Resumé chystají párty na Vltavě
| Lukáš Rešl | Foto: Archiv kapely Resumé

Poctivý rock'n'roll s punkovou energií. Resumé chystají párty na Vltavě

Pražské punk-rock'n'rollové trio Resumé slaví deset let na scéně a zároveň nyní vydává své třetí album s titulem Neprodejný. Nefalšovanou kytarovou energii se chystají vypustit na lodi Kamina Boat, kde 20. září novou desku pokřtí.

Resumé nejsou pro pražské kluby žádnou velkou neznámou. Kapela, která zapustila své kořeny v roce 2014, již celou dekádu brázdí domácí undergroundovou scénou. I mimo ní už dokázala vykouknout – v minulém roce například jeli turné s populárními Wohnout. Svého řízného kytarového zvuku se kapela ani po letech nevzdala a s novou deskou Neprodejný přináší další porci poctivého rock'n'rollu, který umí přenést především na pódia.

„Jelikož experimentů není nikdy dost, rozhodli jsme se vydat desku na flash disku. Grafiky jejího coveru se zhostil písničkář Petr Mašín. Troufáme si tvrdit, že krabička to je opravdu krásná, obsah flashky už necháme na uvážení posluchače,“ říká k novince kapelník a baskytarista Honza Bláha. „Desku jsme se prozatím rozhodli vydat tak trochu na punk. K dostání bude zatím jen na našich koncertech. Po čase ji přidáme i na streamovací platformy atd…“ dodává.

Pilotní singl desky Neprodejný.

Album Resumé dokončili v průběhu května letošního roku, přičemž podle Honzy Bláhy se dělalo tak trochu postaru. Vzhledem k lásce kapely ke starším způsobům nahrávání a výslednému zvuku, se totiž všechny nástroje nahrávaly živě v jedné místnosti. Určitá naturalita a syrovost se tak na albu enormně podepisuje.

S trochou nekompromisní punkové špíny kapela oslaví desku křtem na pražské Vltavě. Loď Kamina Boat bude hostit jejich večírek 20. září 2024, přičemž zde nebude chybět ani zvláštní host. Právě autor přebalu alba Neprodejný, Petr Mašín, zde před Resumé odehraje svůj akustických plný autorských písniček.