Obrázek k článku Placebo se k nám vrátí s novou deskou. Slibují velkou nádheru
| Honza Vedral | Foto: Live Nation

Placebo se k nám vrátí s novou deskou. Slibují velkou nádheru

Britská kapela se k nám vrátí po pěti letech. Zahraje 31. 10. 2022 v pražské hale O2 universum.

Placebo přijedou v rámci turné ke své osmé řadové desce, která dostala název Never Let Me Go a vyjde 25.3. Vzhledem k tomu, že album vychází po devítileté studiové pauze, vzbudila u fanoušků velké očekávání. To potvrdily i první singly. Již dříve zveřejněný Beautiful James připomněl sound, jakým Brian Molko a Stefan Olsdal dokázali zaujmout ve svém vrcholném období.

Aktuální Never Let Me Go zase ukazuje, že se rozhodli neustrnout pouze v minulosti. Text ke skladbě začal Molko psát pod dojmem, že ho špehují sousedé. „Začal jsem uvažovat o nesčetných způsobech, jakými bylo naše soukromí narušeno a ukradeno od zavedení CCTV kamer, které nyní využívají rasistické technologie rozpoznávání obličejů; o vzestupu internetu a mobilních telefonů, které prakticky z každého uživatele udělaly paparazza a diváka vlastního života, a o tom, jak jsme většinou všichni nabídli osobní informace obrovským nadnárodním společnostem, jejichž jediným záměrem je nás vykořisťovat,“ uvedl o temné skladbě zpěvák Placebo. 

Příběh vyprávěný „optikou paranoie“ dal dohromady „stříhací“ metodou, kterou se proslavil William Burroughs a v populární hudbě ji používal Molkův velký vzor David Bowie.

Vstupenky na koncert nabízí Live Nation od 17. listopadu.