Obrázek k článku Peter Hook opět připomene krásu legendárních Joy Division i New Order
| Petra Divoká | Foto: D Smack U Promotion

Peter Hook opět připomene krásu legendárních Joy Division i New Order

Peter Hook na podzim potěší všechny fanoušky post punku. Na turné, které 20. listopadu dorazí do pražského klubu Roxy, se vrací k výběrovým albům obou legendárních kapel, jejichž byl členem.

Před třiceti pěti lety vyšla nahrávka Substance se čtyřmi skladbami, jež  Joy Divison před smrtí zpěváka Iana Curtise nestihli vydat na deskách. Byla mezi nimi i Love Will Tear Us Apart, píseň, kterou kapela vydala krátce po tragické ztrátě. Tyto skladby doplnily písně z méně známých EP a singly z B stran alb Unknown Pleasures a Closer.

Stejnojmennou kompilaci vydali o rok dříve i New Order, kapela, již založili zbývající členové Joy Division poté, co si Curtis vzal život. Peter Hook se svou kapelou The Light přehraje skladby z obou desek.

Z odkazu Joy Divison i New Order Hook čerpá dlouhodobě – skladby, které fanoušci znají z obou alb Substance připomněl i na koncertu v Lucerna Music Baru před pěti lety. Tehdy s krátkou přestávkou odehrál dvou a půl hodinovou show. „Byl to skvostný večer, přestože Hook není prototypem charismatického frontmana, podařilo se mu Lucernu roztančit a rozezpívat,“ psali jsme tehdy. O rok později se poprvé po čtyřiceti letech existence v Praze představili i New Order – s nimi ovšem Hook od roku 2007 nehraje.

Vstupenky budou v prodeji od pátku 28. dubna.