Obrázek k článku Ozzyho Osbourna uvede do Rock'n'rollové síně slávy Jack Black i superskupina
| Lukáš Rešl | Foto: Profimedia / Ross Halfin

Ozzyho Osbourna uvede do Rock'n'rollové síně slávy Jack Black i superskupina

Osobnost metalové muziky bude do prestižní společnosti uvedena v sobotu 19. října. Stane se tak již podruhé, tentokrát však bude Ozzy uveden jako sólový interpret, zvlášť bez svých domovských Black Sabbath. Čest uvést Prince temnoty bude mít komediální herec a muzikant Jack Black.

Nových šestnáct přírůstků ve slavné Rock'n'rollové síně slávy bylo oznámeno již v dubnu, přičemž vedle Ozzyho Osbourna byli zmíněni třeba Cher nebo Dave Matthews Band. Prostřednictvím magazínu Rolling Stone se až nyní Ozzy nechal slyšet, co pro něj takové ocenění znamená. „Nevím, co si mám myslet. Pořád jsem v šoku z toho, že mě podruhé uvádějí. Ale zároveň jsem velmi nadšený.“ Slavnostní uvedení si Ozzy užije podruhé po osmnácti letech, poprvé byl uveden do síně slávy v roce 2006 jako člen skupiny Black Sabbath.

Nadšený může být i herec Jack Black, který je vášnivým fanouškem rockové a metalové muziky, o čemž ostatně svědčí i jeho rockový projekt Tenacious D. Právě on totiž bude mít tu čest Ozzyho na slavnostní ceremoniálu v areně Rocket Mortgage FieldHouse v americkém Clevelandu uvést. Zároveň by při té příležitosti měl přednést i krátkou řeč.

Společně s ním Ozzyho uvedou také Billy Idol, Maynard James Keenan z metalových Tool a country rapper Jelly Roll, kteří zazpívají některé Ozzyho skladby. Doprovodnou skupinu „superskupinu“ by jim měli tvořit baskytarista Robert Trujillo (Metallica), Zakk Wylde (Black Label Society), Wolfgang Van Halen (Mammoth WVH), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), kytarista Steve Stevens s producentem Andrew Wattem.

Možnost uvést metalovou ikonu bude mít Jack Black v době, kdy po kontroverzních výrocích jeho spoluhráče Kylea Gasse na adresu Donalda Trumpa jeho skupina Tenacious D pozastavila turné. „Každý si někdy potřebuje dát pauzu. A my se vrátíme… Jsme (s Gassem) přátelé, to se nezměnilo. Tyhle věci někdy vyžadují čas,“ řekl Black deníku Variety začátkem srpna.

Naopak Ozzy je v posledních měsících spojován se spekulacemi ohledně posledního „jednorázového“ reunionu Black Sabbath v kompletní sestavě včetně bubeníka Billa Warda. Začátkem toho roku jeho manželka a manažerka v jedné osobě Sharon Osbourne zároveň prozradila, že se plánují „ještě dva Ozzyho koncerty na rozloučenou“, než Ozzy zcela ukončí koncertní činnost.