Obrázek k článku Orion otevřel svou Pandořinu skřínku plnou drog, sexu a špíny
| Daniel Mohr | Foto: Orion/YouTube

Orion otevřel svou Pandořinu skřínku plnou drog, sexu a špíny

Papa českého rapu vydal druhý singl z nové desky Teritorium III. Velmi osobní text doprovází "špinavý" vizuál Šimona Hájka a Šimona Šafránka.

Orion nikdy neskrýval svůj bujarý životní styl a spousta haterů kvůli němu odepsalo i jeho rapovou formu a opakovaně ho posílalo do rapového důchodu. Už před dvěma lety na Debutu od PSH přitom ukázal, že do starého železa rozhodně nepatří.

I když Papa Ori rozhodně nepůsobí tak svěže a nepřekypuje takovou slovní zásobou, jako před dvanácti lety na Epilogu, tak "to" tam stále má. Jeho texty vás donutí přemýšlet a trošku pohledat, abyste našli pravý význam jeho myšlenek. To je potřeba i u nového singlu Brát (Crack is Wack), na který si přizval starého parťáka DJ Wiche. 

Jedná se možná o nejsyrovější a nejosobnější věc, kterou kdy Orion vydal. Text se dotýká užívání tvrdých drog, promiskuity či obrovské sebestřednosti z dob, kdy se považoval za krále. Doslova rapuje: „Pracovat, proč? Ještě mám stav. Řešit co? Odkdy jsem teď král. Drž hubu s tím, kde koupit fet. Jedu nonstop, vim kde to sehnat hned.“

Špinavé video se zběsilým střihem Šimona Hájka a oldschool kamerou Šimona Šafránka začíná Orionovým smíchem, že nejlepší část z těch pěti následujících minut přijde, až přestane rapovat. A co se týče celkové nálady, není to úplně mimo. Poté, co zrekapituluje svůj životní party styl, se Wichova oldschoolová instrumentálka změní v temný atmosfrerický sebezpyt, který s sebou obvykle nese kocovina, ztráta zdraví i samota. Hudba a celkové vyznění jsou tu v souhře.  

Orion v novém singlu rozhodně nezklamal, otevřel svou Pandořinu skříňku. Všichni jsme o ní sice tak nějak dávno věděli, ale i tak je výsledek dost působivý. 

Vlasy jako Schelinger. Orionova skvělá tečka za rapovou trilogií. Recenzi čtěte zde.