Obrázek k článku OBRAZEM: TroubleGang Marpa na rukou nosil
| Šárka Hellerová | Foto: Bestsport, a.s. / Milan Říský

OBRAZEM: TroubleGang Marpa na rukou nosil

Pět let poté, co Marpo s TroubleGangem napochodovali se svými fanoušky do O2 areny, vystoupili 9. prosince o halu vedle - v O2 universu. Kotel věrných do toho šel s kapelou naplno od začátku, postupně se podařilo dostat do varu většinu přítomných.

Před začátkem koncertu se v hale setmělo a překvapivě prostorem nezněla žádná hudba, relativní ticho se střídalo s chvílemi sílícím skandováním publika. Ostře kontrastovalo s tím, když o chvíli později v O2 universu burácel refrén „Všechno to dokázat sám, zdravím ty zmrdy, co znám“ a Marpo se svými kolegy vtrhli na scénu.

I letos na koncert stovky fanoušků doputovaly společně pěšky z Náměstí Republiky. Silné jádro navíc vířilo atmosféru večera moshpity či wall of death - stěnou smrti, kdy se publikum rozestoupí a poté se jeho dvě části rozběhnou proti sobě. Naštěstí se nerozestoupilo, když Marpo s rozběhem skočil z pódia. Stejně jako ho fanoušci nosili na rukou doslova, dočkal se stejné metaforické podpory od svého TroubleGangu na scéně.

Během večera Marpo mnohokrát děkoval přítomným. Vyzdvihoval své publikum do nebe a mluvil o něm jako o nejlepším na světě, přesto jeho promluvy nevyznívaly ani tak pateticky jako spíš až překvapivě přirozeně.

„Tak jako dnešní děti vyrůstají na rapu o drogách, já vyrůstal na gangsta rapu a běhal po Praze s plynovou pistolí,“ říkal Marpo v nedávném rozhovoru pro Headliner. Přečíst si ho můžete zde. 

Čím dál tím méně koncertů se obejde bez táboráku. TroubleGang se u ohně sesedl s písní Řeka. Stejně tak nikoho nepřekvapí, když během koncertu zazní nějaký ten cover - nicméně nepřipraveného člověka Sbírka zvadlejch růží v Marpově podání překvapit dokáže. 

Romantikou zaváněla i chvíle, když Marpo přizval na pódium svou partnerku Lenny, s kterou v listopadu vydal EP Klenoty. Dalšími hosty koncertu byli Refew a Sebastian. 

Ke konci koncertu Marpo přiznal, že přes veškerý trénink je pro něj víc než dvakrát tak dlouhý koncert než obvykle, velké sousto. Přesto večer ve finále gradoval a podařilo se zvednout ze sedaček i většinu sedících. Po O2 areně se Marpo s TroubleGangem pyšnil velkými plány, které žel bohu nevyšly. Tentokrát dal především najevo, že je tady a jede si pořád po svém dál.