Obrázek k článku „Oba víme, kdo jsem.“ Paul McCartney končí s autogramy
| Šárka Hellerová | Foto: Universal Music

„Oba víme, kdo jsem.“ Paul McCartney končí s autogramy

Sir Paul McCartney už se nehodlá podepisovat fanoušům. „Oba víme, kdo jsem,“ říká hudebník s tím, že se mu celý proces vždy zdál trochu divný. „Pojďme si povídat, vyměňovat příběhy,“ vyzývá fanoušky.

„Vždy se mi to zdálo trochu zvláštní. Můžete se mi podepsat tady na ten účet? Proč? Oba víme, kdo jsem,“ vysvětloval v rozhovoru pro The Reader`s Digest (zprávu převzal Contactmusic.com), proč se rozhodl následovat rozhodnutí svého kolegy Ringo Starra.

Starr se pro stejný krok rozhodl už v roce 2008, protože prý většinu autogramů fanoušci nepořizovali sobě na památku, ale přeprodávali je. Své příznivce tehdy „s láskou a v míru“ upozornil, že po určitém datu již nic nepodepíše. Varoval je rovněž, aby mu po stanoveném dni neposílali žádnou další poštu, protože ji nadále nebude přijímat a veškerá korespondence, kterou mu adresují, půjde rovnou do koše.

McCartney nyní také uvedl, že by si radši se svými fanoušky příjemně popovídal, než aby si s nimi pořizoval selfie. Jejich konceptu prý zcela nerozumí a moc nechápe, proč se s ním lidé chtějí fotit. „Většinou vznikne mizerná fotka se špatným pozadím a já na ní vypadám trochu utrápeně.

Brouk, jenž letos oslavil sedmdesáté deváté narozeniny, se nedávno také nechal slyšet, že to nebyl on, kdo inicioval konec The Beatles. „Nebyl jsem to já, kdo podnítil rozchod. To byl náš Johnny,“ uvedl o Lennonovi. Jednoho dne prý vešel do místnosti a řekl, že kapelu opouští. „Byla to má práce, můj život, chtěl jsem pokračovat,“ dodal McCartney v pořadu BBC Radio 4.

The Beatles brzy uvidíme v třídílném dokumentu Get Back  režiséra Petera Jacksona. Ten o sérii říká: „Během těch šesti hodin poznáte the Beatles s intimitou, o níž jste nikdy netušili, že je vůbec možná.“ Snímek bude mít premiéru 25., 26., a 27. listopadu 2021 na kanálu Disney+.

Překvapivě detailní záběry si prohlédněte v traileru dokumentu Get Back