Obrázek k článku Jägermeister pokračuje v záchraně nočního života se #SAVETHENIGHT
| Šárka Hellerová

Jägermeister pokračuje v záchraně nočního života se #SAVETHENIGHT

V České republice se do iniciativy na podporu klubové scény zapojili mimo jiné hudebníci jako Nobodylisten, Dj Friky nebo Kew. Meister Classes ukážou dýdžejské i barmanské triky.

Noc není jen část dne. Noc je místo nasáklé svobodou, kreativitou a inspirací, která se rodí v každé podlahové spáře upoceného klubu. V to věří Jägermeister a pokračuje v iniciativě #SAVETHENIGHT. 

Jelikož podlahové spáry klubů během minulého roku stihly důkladně vyschnout, noční život se ocitl v ohrožení. Nový spot Ode To Night připomíná, co nám při současné hibernaci kulturního života uniká a chybí, a vyzývá k záchraně noci. Aby bylo v budoucnu na co navázat, podporuje iniciativa komunity nočního života po celém světě. 

„Svoboda, tvořivost a propojení lidí. Noční život znamená být součástí něčeho většího,“ proto by to bez vášnivého publika nemělo smysl. Zapojení příznivců noci iniciativu probouzí k životu.

Jak se stát součástí? Na webu www.save-the-night.com si můžete například zarezervovat videohovor v rámci Meister Drop-In a popovídat si se svým oblíbeným dýdžejem. Nebo si zdarma pustit Meister Classes, online kurzy, které vám mohou pomoci vylepšit taneční pohyby, stát se nejoblíbenějším dýdžejem z okolí nebo se naučit míchat drinky.  

Iniciativa #SAVETHENIGHT, jež vznikla loni v reakci na pandemii koronaviru, počítá s tím, že s velkými výzvami se noční život bude potýkat i do budoucna, poté, co se opět probudí. „Je třeba se zabývat gentrifikací a zánikem nezávislých klubů, abychom i v budoucnu měli noc k oslavě,“ myslí si v Jägermeisteru a pokračují proto v záchraně noci. Protože jak se praví v Ode To Night: V noci se probouzí ten, kým se můžeš stát.

V České republice se do iniciativy zapojili mimo jiné umělci jako Nobodylisten, DjFriky, Kewu. Rezonoval zde především projekt Save The DJs, jehož se zúčastnilo více než 300 hudebníků z České republiky a Slovenska, kteří vytvořili speciální DJ set pro tuto příležitost.

Další informace: www.save-the-night.com