Obrázek k článku NAŽIVO: Ski Mask the Slump God hrál v Brooklynu staré hity, vzpomněl na mrtvé přátele
| Petr Malásek | Foto: Profimedia

NAŽIVO: Ski Mask the Slump God hrál v Brooklynu staré hity, vzpomněl na mrtvé přátele

V newyorském Brooklynu vystoupil floridský rapper Ski Mask the Slump God. Umělec, který se svými agresivními, energickými texty dostal do povědomí posluchačů i mimo platformu SoundCloud, kde začínal. Za spoluúčasti natěšeného publika znalého všech jeho textů, udělal skvělou show, na kterou se snad můžeme těšit i v Praze, kde vystoupí v září.

Celý set rappera odstartoval písničkou RIP Roach, která jako by nastavila tempo a náladu celého koncertu. Ze své diskografie vybíral ty nejrychlejší a nejagresivnější tracky, u kterých nikdo z publika, ať už skákali v obřím moshpitu nebo ne, nedokázal vydechnout.

Sál s 2 700 místy sice nebyl plný, přišla ale určitě více jak polovina kapacity. A co víc, publikum bylo velice znalé umělcovy tvorby a jeho starších písní. Ačkoliv byl koncert součástí tour k jeho poslední desce, z té zahrál dohromady tak tři nebo čtyři tracky. Většinu koncertu se držel svých největších moshpitovacích písní vydaných v minulém desetiletí. Zazněly tak tracky jako Nuketown, Take a Step Back nebo Unbothered.

V jeden moment se ale nálada celé akce změnila. Druhá půlka koncertu byla věnována dvěma rapperům, kteří už s námi nejsou: XXXTentacion a Juice WRLD. Oba dva byli právě pro Ski Maska velice důležití a rád a často s nimi spolupracoval. V průběhu koncertu to znamenalo, že se pouštěly jejich největší hity, zatímco nad pódiem zářil velký nápis R.I.P. V momentě, kdy DJ pustil píseň Look At Me!, skočili do moshpitu snad všichni.

Foto: Petr Malásek

Ale koncert nebyl jen o Ski Maskovi a jeho mrtvých přátelích. Na pódiu si pozval i dva hosty – rapovou skupinu 41 a rappera Shecka Wese, který se proslavil hity Mo Bamba a Live Sheck Wes. Tento newyorský rapper si rychle oslovil celé publikum, které skákalo v moshpitu jako kdyby byl znovu rok 2017.

Z koncertu jsem odjížděl metrem zpět na Manhattan velice zpocený. Bylo neskutečné vidět tolik fanoušků interpreta, jehož největší sláva nastala v průběhu minulého desetiletí. Ski Mask vystoupí také v Praze, a to 29. září v Lucerna Music Baru. Jestli to bude takový nářez jako v Brooklynu, se už musíme nechat překvapit.