Obrázek k článku OBRAZEM: Melanie Martinez v Praze představila své nadpozemské alterego
| Pavla Hartmanová | Foto: Pavla Hartmanová

OBRAZEM: Melanie Martinez v Praze představila své nadpozemské alterego

Dva páry očí, gigantické uši, ruce jako z čarodějnické pohádky a liána kolem pasu. Za tohle všechno vyměnila osmadvacetiletá umělkyně Melanie Martinez růžové šaty a copánky, ve kterých jsme ji mohli vidět, když byla v Praze naposled v roce 2020.

S vydáním úspěšného alba Portals v březnu letošního roku její alterego “Cry Baby” zemřelo a stalo nadpozemskou bytostí. Tak také vystupuje na celém turné - i 4. listopadu ve Sportovní hale Fortuna. 

Pokud jste se těšili, že zazní i songy z předchozí tvorby, mohli jste odcházet zklamaní. Martinez odehrála všech 16 písní z desky od začátku do konce – nic víc, nic míň. Zarytí fanoušci věděli naprosto přesně, co mají očekávat, a odzpívali se čtyřokou postavou každé slovo.

Album Portals je příběhovým pokračováním zpěvaččiny série nahrávek, jen o něco osobnější. Otevřeně v něm popisuje své předešlé vztahy na pozadí smrti a znovuzrození zmíněného alterega. 

Vizuál vystoupení fungoval jako živý doprovod koncepčního alba. Čtveřice tanečníků tu hrála stejně důležitou roli jako hudebníci a kulisy po stranách stage podtrhly pohádkovou mystiku celého večera.

Přestože Melanie odzpívala své album píseň po písni, koncert neměl hluché momenty. Na začátku zpěvačka nasadila laťko vysoko nejúspěšnějšími singly DEATH a VOID a pozornost publika si udržela po celou dobu devadesátiminutového setu. 

V roli předskokanky se představila americká rodačka UPSAHL, které od jara koncertuje prakticky nonstop. Na tour byla kromě Melanie Martinez také s Yungbludem, FLETCHER, K.Flay nebo Tove Lo.

V Česku jsme ji mohli vidět na festivalu Rock for People. Za sebou má zatím jedno vlastní studiové album a spolupráci na hitech jako Good in Bed od Dua Lipy nebo SAD B!TCH od Anne-Marie.