Obrázek k článku NAŽIVO: Keanu Reeves na Rock for People zahrál fantasticky. Roli basáka průměrné kapely
| Honza Vedral | Foto: Marek Reinoha

NAŽIVO: Keanu Reeves na Rock for People zahrál fantasticky. Roli basáka průměrné kapely

Keanu Reeves dorazil na festival odehrát koncert se svou kapelou. “Kterej to je?” “Jo ten s modrou baskytarou!” Ozývaly se zmatené hlasy z publika. A je pravda, že největší české pódium jménem Tess, které tu má premiéru, bylo pro Dogstar velké snad až moc.

Pod pódium se zprvu hrnuly davy lidí nadšených z rokenrolu Royal Republic. Když ale kapela začala hrát, zase rychle řídly. Nebylo to komu zazlívat. Dogstar jsou evidentně kapela pro radost a vystoupení mají koncipované spíš do malého klubu než na obří festival. Tři muzikanti uprostřed obří scény, na obrazovce logo kapely. A docela obyčejné poprockové písničky, docela obyčejně zahrané a docela obyčejně zazpívané.

Keanu Reeves, na kterého se lidi přišli podívat zejména, si ani nenechal dát mikrofon. Prostě celou dobu hrál na svůj modrý nástroj a užíval si s kamarády zábavu. Což by ostatně měl být základ fungování každé kapely. Nakonec rozdal pár úsměvů do publika... a to bylo všechno. 

Fungovalo to? Když to pod pódiem prořídlo, tak nakonec docela ano, rozhodně to nebyl průšvih. Zvlášť v druhé půlce, kdy kapela “nadzvedla” dav hitem I Wanna Be Sedated od Ramones a pokračovala novými písničkami. Byl to zároveň moment, který odhalil největší slabinu Dogstar. Mají sice auru Keanu Reevese, ale hit jim chybí a nejspíš ani nemají ambici nějaký napsat nebo předvádět. Rock for People si užili jako zcela průměrná kapela, jeho program zpestřili, fanoušci si užili blízkost velké hvězdy filmového plátna. A to je asi tak celé.