Obrázek k článku NAŽIVO: A duhové vlajky vlály! Halflives rozpoutali ve vyprodaném klubu italské inferno
| Ondřej Kubín | Foto: Natálie Velebilová / Rock for People

NAŽIVO: A duhové vlajky vlály! Halflives rozpoutali ve vyprodaném klubu italské inferno

Italská kapela Halflives v pražském Café v lese zakončila evropské turné pojmenované podle jejich nového EP Inferno. Nadšený klub s nimi odzpíval každý refrén.

Předkapela Cadet Carter své vystoupení bohužel z blíže nespecifikovaných důvodů zrušila, takže show otevřela rovnou hlavní hvězda. Po mnohých personálních změnách aktuálně Halflives tvoří jen zpěvačka, kytaristka a autorka všech písní Linda Battilani, na koncerty si však bere ještě další muzikanty. Konkrétně v Praze ji doprovodila Gloria Simonini na bicí a Enrico Bertoni na baskytaru a příležitostně kytaru, navíc si kapela ještě pomohla pár přednahranými stopami se synťáky nebo doprovodnými vokály.

Halflives hned od začátku nasadili vysoké tempo a sypali do publika svůj mix rocku, popu a elektroniky. Vydanou energii jim publikum bohatě vracelo a bylo poznat, že kapela není v Česku poprvé. Vyprodaný klub doprovázel Lindu ve snad každém jejím chytlavém refrénu, ti nejvěrnější fanoušci v prvních řadách si pro kapelu dokonce připravili malé překvapení v podobě nafukovacích korun u songu Crown. Ten prý teď kapela zařadila do setlistu po delší době a naposledy jej hrála právě u nás, na jednom z ročníků festivalu Rock for People. U jiné písně zase fanoušci vytáhli duhovou vlajku, kterou si zpěvačka ochotně půjčila.

Celkově setlist představoval průřez diskografií Halflives, z nového EP Inferno zahráli všech pět písní, navíc zazněl i čerstvý, teprve pár týdnů starý singl Jealous. Linda část koncertu odehrála s elektrickou kytarou, část jen s mikrofonem v ruce, aby se mohla maximálně soustředit na zpěv a show. Tak i tak ale italská frontwoman podávala energický rockový výkon, u kterého ještě rozezpívávala a roztleskávala publikum (ne že by potřebovalo příliš pobízet). Drobná zpěvačka by se na nízkém pódiu v Café v lese mohla celkem snadno ztratit, tady ale přišel ke slovu strategicky umístěný stupínek, ze kterého Linda na publikum často shlížela. U intimnější písně One Bad Day zase vyrazila i se stojanem na mikrofon přímo na plochu mezi lidi, které poprosila o dokreslení atmosféry pomocí světel z mobilů.

Po intenzivní hodině a čtvrt už přídavek následovala jen reprodukovaná ABBA, která živé vystoupení jasně ukončila, přesto se kapele evidentně nechtělo hned zmizet. Trio muzikantů se ještě poměrně dlouho loučilo s nabuzeným publikem a za zvuku Mamma Mia tančilo na pódiu. Z upřímného děkování i dojatých výrazů na konci i v průběhu koncertu je jasné, že Halflives i pražské publikum si společně užili krásný závěr koncertní šňůry.

Halflives
Café v lese, Praha
16. březen 2024
Hodnocení: 80 %