Obrázek k článku Na Headliner Ponton míří hvězdář Jakub König. Záda budou krýt matematici Sundrinker
| Lukáš Rešl | Foto: Tomáš Vodňanský

Na Headliner Ponton míří hvězdář Jakub König. Záda budou krýt matematici Sundrinker

Série speciálních showcaseových koncertů pokračují na Střeleckém ostrově. Letos již třetí plánovaný Headliner Ponton se uskuteční ve středu 24. července a opět nabídne dvě vystoupení neokoukaných interpretů. Tentokrát zahrají black countrysté Sundrinker a Jakub König.

Akce proběhne tradičně zcela zdarma a v prostředí uvolněného letního Střeláku, který pod širým nebem opět představí zajímavá jména ze světa hudební alternativy. Pojďme si krátce představit oba účinkující.

Sundrinker

Večírek odstartují pražští alternativci Sundrinker, které minulý rok kolega Marek Reinoha ve svém pravidelném Lokálu přirovnal k britským kapelám jako Black Country nebo New Road. Jejich muzika mile překvapuje bravurně zpracovaným mixem jazzu, progresivního rocku, shoegazu i matematicky propočítané rytmiky. Tím možná ale vůbec nejzajímavějším atributem skupiny jsou její české texty, které dělají tuhle kapelu na poli alternativy tuze zajímavou. A zajímavé také je, že se jedná o kapelu složenou z gymnaziálních spolužáků, kteří k sobě na bicí přivzali učitele hudební výchovy.

Jakub König

Příznivcům domácí alternativní scény není jméno Jakuba Königa neznámé. Coby aktivní muzikant má záseky na projektech Obří broskev či Zvíře jménem podzim, do toho vystupuje jako maskovaný kuchař Kittchen. Jenže v září minulého roku odhalil své první sólové album, které nejen redakci Headlineru příjemně šokovalo. „Jakub má talent napsat opravdu citlivou melodii a jeho lyrika je něco výjimečného. Ne nadarmo jsme jeho sólový debut Hvězdy v Headlineru označili jako desku měsíce a Pepa Vlček ji označil jako událost sezóny na alternativní scéně…“ představuje umělce dramaturg letošních Headliner Pontonů wlado. Ten se Jakubova vystoupení nemůže dočkat. „Na jeho koncert se moc těším. A až bude zpívat Hvězdy a nad Střeleckým ostrovem jich třeba už pár bude svítit, bude to magické.“