Obrázek k článku Na Grohlův trůn usedl postřelený baskytarista kapely Greyhawk
| Šárka Hellerová | Foto: Instagram @doomhammer206

Na Grohlův trůn usedl postřelený baskytarista kapely Greyhawk

Metalový hudebník Darin Wall byl střelen do nohy, když se postavil útočníkovi před hudebním klubem v Idahu. Frontman Foo Fighters mu na zotavenou zapůjčil trůn, který sám používal poté, co si před šesti lety zlomil nohu.

Hned na prvním koncertu po násilném incidentu usedl Wall na slavné velké křeslo s logem Foo Fighters, jež Grohl v minulosti zapůjčil i zraněnému Axelu Roseovi. Metalová kapela Greyhawk s touto nečekanou proprietou odehrála v neděli 26. září vyprodaný koncert ve svém domovském Seattlu.

Wall byl začátkem září postřelen před hudebním klubem The Shredder v Boise v Idahu. Všiml si agresivního mladíka, který vyhrožoval lidem okolo a spolu s dalšími lidmi se ho snažil držet dál od klubu a návštěvníků koncertu. Muž se následně vydal do svého vozu a vrátil se se zbraní. Jednačtyřicetiletý baskytarista ho konfrontoval, načež ho mladší muž střelil do levého stehna.

„Řeč jeho těla naznačovala, že je odhodlaný (zbraň) použít,“ komentoval Wall jednání 'utočníka pro místní televizní kanál KOMO. „Neříkal, ať ho necháme na pokoji, agresivní řeč jeho těla dávala najevo, že má v úmyslu někoho zranit.“ Krátce po střelbě policie útočníka zadržela.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Darin Wall (@doomhammer206)

Darin Wall médiím sdělil, že měl štěstí a kulka ho zasáhla na místě, kde nenapáchala žádné trvalé škody. „Obejměte svou rodinu, obejměte přátele. Zítřek vám nikdo nezaručí, tak na sebe buďte hodní,“ vzkázal fanouškům s tím, že po nešťastné události díky podpoře okolí prožil krásné chvilky plné radosti a lásky.

I Grohlovo gesto jistě patří k věcem, které mu pomohly se z události lépe vzpamatovat. „Použili ho tři lidé, Dave Grohl, Axl Rose z Guns N' Roses a já,“ řekl Wall o zapůjčeném trůnu lokální televizi King 5. Grohl mu prý volal přímo z ceremoniálu MTV VMA Awards, aby ho o zápůjčce informoval. Loudwire upozorňuje, že na sesli, jež začíná mít slušnou historii, seděl se zraněnou nohou ještě Matthew Ramsey z country kapely Old Dominion.

„Samozřejmě bych si přál, aby se to nikdy nestalo a neměl jsem kulku v noze, ale podpora a láska, kterou mi rocková a metalová komunita projevuje, je ohromující,“ napsal Wall na sociálních sítích.