Obrázek k článku Michal Prokop pokřtí nové album na festivalu Krásný ztráty
| Šárka Hellerová | Foto: Ivan Prokop

Michal Prokop pokřtí nové album na festivalu Krásný ztráty

Kromě křtu desky Mohlo by to bejt nebe… a koncertu Framus Five oznámil festival vystoupení Pražského výběru.

Pátý ročník festivalu Krásný ztráty live se uskuteční 13. až 14 srpna na statku ve Všeticích. Místo dodává akci, na níž Michal Prokop každoročně zve své hudební přátele a fanoušky, opravdu útulnou atmosféru a poskytuje akci příjemné zázemí pro neobvyklá žánrová a generační setkání. Festival letos začíná symbolicky v den Prokopových pětasedmdesátých narozenin. Hostitel a programový garant akce i letos vystoupí se svou kapelou Framus Five.

Druhým z již oznámených jmen je Pražský výběr. Dává to smysl i proto, že Michal Pavlíček, je hostem na Prokopovo nové desce. Ta vychází na konci května a jedná se o zpěvákovo první studiové album po osmi letech. Přečtěte si Prokopův dubnový rozhovor pro Headliner. Vypráví v něm, co bylo impulzem pro vznik alba i jak se během nahrávání vyrovnával se zdravotní indispozicí Luboše Andršta.

Vzhledem k tomu, že není jisté, jaká bude v době konání festivalu maximální možná kapacita kulturních akcí, dali pořadatelé do prodeje zatím pouze omezený počet vstupenek vstupenek, jež se rychle vyprodaly. V souladu s očekáváním navýšení možné kapacity, přidají do prodeje další vstupy. V každém případě věří, že se jejich „malý festival s velkým programem“ uskuteční. Podařilo se to ostatně i v loňském roce.

Vstup na festival mají zajištěn i ti, kteří si koupili vstupenky na Prokopův tradiční vánoční koncert, jenž je zrušen. Kdo nebude mít zájem o výměnu za lístky na Krásný ztráty live Všetice, může je vrátit a poadatelé mu refunfují vstupné.

V klipu k písni Má vlast zazářila Vilma Cibulková

Vstupenky v prodeji na Ticketportal a na GoOut.