Obrázek k článku Potřebujete nažhavit? Metronome Prague Warm Up nabízí Morcheebu a poctu Ivanu Královi
| Šárka Hellerová | Foto: Michelle Hayward

Potřebujete nažhavit? Metronome Prague Warm Up nabízí Morcheebu a poctu Ivanu Královi

Další rok čekání na podruhé odložený Metronome Prague zkrátí v září třídenní akce na kraji pražské Stromovky. Jako první pořadatelé oznámili britskou kapelu Morcheeba, jež přiveze nové album Blackest Blue, a vzpomínku hudebních přátel na loni zesnulého Ivana Krále.

„Musíme to nažhavit!“ Tak zní motto akce, která se uskuteční 10. až 12. září na tradičním místě pražského festivalu. „Na ten jedinečný, rozsáhlý a poněkolikáté odkládaný ročník Metronome Prague si ještě rok počkáme. Přichází ale čas to už trochu nažhavit a sejít se na unikátních hudebních akcích,“ vysvětluje spolupořadatel David Gaydečka, proč vznikl Warm Up. Morcheeba se na pražské Výstaviště vrátí po dvou letech. V roce 2019 byli Skye Edwardsová a Ross Godfrey s kapelou jednou z hlavních hvězd festivalu. Letos v únoru se zase postarali o dojemný moment koncertu Národ sobě - Kultura tobě, který proběhl v přímém přenosu České televize. Připojili se online a ve světové premiéře zahráli píseň The Moon ze svého nového alba.

Kromě Morcheeby je ohlášen i projekt, v němž hudební přátelé zavzpomínají na Ivana Krále, jenž proslul mimo jiné spoluprací s Patty Smith. Hudebník, který zemřel loni v únoru, vystoupil na prvním ročníku festivalu Metronome Prague v roce 2016, tedy v roce kdy byl headlinerem Iggy Pop, s nímž hrával v kapele. Král si na svůj koncert na Metronomu jako mimořádného hosta přizval Jiřího Suchého. Metronome Prague Warm Up nyní chystá koncert, který uctí Králův hudební odkaz. 

Na akci s limitovanou kapacitou jde prozatím do prodeje pouze 300 třídenních vstupenek a jednodenní vstupenky na sobotu, kdy vystoupí Morcheeba. Zakoupíte je už teď na www.metronome.cz/warmup či v předprodejní síti GoOut.cz.

Připomeňte si rozhovor Ivana Krále s Janem "Vegym" Táborským, který vznikl pro Headliner v roce 2017: