Obrázek k článku Legendy i novicové. Protivínský Belveder v létě rozhýbou PSH, The Fialky a další
| Ondřej Horák | Foto: Marek Musil (PSH)

Legendy i novicové. Protivínský Belveder v létě rozhýbou PSH, The Fialky a další

V Jižních Čechách ožívá nový prostor pro hudbu, žánrový program pivovaru sestavuje DJ Buqi. Zahrají kapely osvědčené i nové, od punku přes reggae po hip hop.

Buqi, známá postavička množiny pražských subkultur, se vrátil do rodného kraje a vzal si na starosti hudební program zahradní restaurace Belveder v Protivíně. Sezónu otevře osobně a už 16. června zahraje společně se selektorem Robinem. Jejich vinylový večírek proběhne pod heslem „jako zastara, pěkně z desek“. Selektoři slibují taneční písně s datem vzniku od 60. do 90. let, respektive „od Matušky po Visáče“.  

Jinak ale bude léto v Protivíně patřit především kapelám. Zahrají pankáči The Fialky, skajazzoví Green Småtroll, soubor Aneta & The Soul Uncles složený z bývalých členů Prague Conspiracy a Sto zvířat i zánovní reggae kapela All Mad Here, v níž povětšinou působí pozůstalí z The Chancers.

Během posledního červencového víkendu proběhne dvoudenní DJ mejdan, během nějž si Buqi přizve Mr. Cata, Maykla a mnohé další selektory s vinylovým arzenálem nabitým soulem, reggae i punkem. O monumentální finále se postarají Peneři strýčka homeboye, jimž budou 28. 8. sekundovat jihočeští De Zrechts a DJ Flux. Léto v Protivíně bude patřit legendám i novicům různých žánrů.  

program:

The Fialky v Protivíně vystoupí 19. srpna