Obrázek k článku Zpověď Lady Gaga: Při znásilnění hudebním producentem jsem otěhotněla
| Kristina Kratochvilová | Foto: Apple TV+

Zpověď Lady Gaga: Při znásilnění hudebním producentem jsem otěhotněla

Hlavním sdělením nové televizní show Prince Harryho a Oprah Winfrey je, že je naprosto v pořádku, necítit se psychicky v pořádku.

První díl pořadu The Me You Can't See v překladu Část mě, kterou nevidíte, otevírá popová ikona oceněná jedenácti cenami Grammy, Lady Gaga. 

Otevřeně mluví o své bolestné zkušenosti se znásilněním hudebním producentem v začátcích své kariéry a nechtěném těhotenství.

Lady Gaga poprvé veřejnosti přiznala, že byla ve svých devatenácti letech znásilněna, již v roce 2014. Nikdy neuvedla jméno muže, který jí násilně ublížil, zdůraznila ale, že se jedná o hudebního producenta, který využil svého postavení v hudební branži a zpěvačce vyhrožoval, že ji zničí kariéru, pokud nesplní jeho požadavky.

Incident zanechal trvalé následky na jejím mentálním zdraví. Trpí kvůli němu posttraumatickou stresovou poruchou a bojuje s nekontrolovatelně měnícími se náladami, sebevražednými myšlenkami a sebepoškozováním. Své problémy často promítá do textů svých písní, například v singlu 911 opakuje, že svým největším nepřítelem je ona sama. Dlouhodobě se totiž obviňovala z toho, co se stalo.

Pořad The Me You Can't See má ukázat lidem, že i ty nejúspěšnější hvězdy duševně trpí a je potřeba se o svých problémech otevřeně bavit, aby se člověk mohl cítit lépe. Sama zpěvačka přiznává, že celých sedm let nebyla schopna nikomu říct o tom, co se stalo, a ubíjela sama sebe zevnitř.

V nově vydaném rozhovoru dopodrobna popisuje události znásilnění. „Bylo mi čerstvých devatenáct a hudební producent, se kterým jsem pracovala, mi přikázal, ať si sundám oblečení. Odmítla jsem, ale on se mě nepřestal ptát. Začal mi vyhrožovat, že spálí všechnu mou hudbu a opakoval, že se musím svléct. Znásilněnou mě pak nechal na rohu ulice a odjel,” popisuje Lady Gaga hrůzný zážitek, který ji podle vlastních slov od základů navždy změnil. Gaga patří ke zpěvačkám, které se mluvením o svých zkušenostech s využíváním síly autority v hudebním průmyslu snaží změnit poměr sil a vytvořit pro budoucí začínající umělce bezpečnější prostředí.

Trailer pořadu The Me You Can’t See produkovaného Oprah Winfrey a Princem Harrym