Obrázek k článku Vychází rozšířené vydání knihy Byl jsem dobrej o Vladimíru Mišíkovi
| Šárka Hellerová | Foto: Dušan Tománek

Vychází rozšířené vydání knihy Byl jsem dobrej o Vladimíru Mišíkovi

Krátce poté, co Vladimír Mišík oznámil konec koncertní kariéry, vychází rozšířené vydání knihy Byl jsem dobrej. Jako bonus je přiložen raritní zázanam koncertu v Kanadě.

V knize, jež je nyní publikována počtvrté, naleznete nové povídání novináře Ondřeje Bezra s Vladimírem Mišíkem. Dění poslední doby spolu probírali v letech 2019 a 2020. „V novém vydání jsme s Vladimírem Mišíkem věnovali zejména třem velkým okruhům, které považuji za zcela zásadní v posledních několika letech,“ říká Bezr a přibližuje, co nového se čtenáři v knize naleznou „Probrali jsme jednak jeho návštěvu USA za nově objevenými příbuznými a s tím spojené nové informace o jeho otci, jednak jeho "návrat na Letnou" po třiceti letech a nové společenské angažmá. A v neposlední řadě práci na zatím posledním albu Jednou tě potkám, jehož zásadní reflexí je zisk šesti Cen Anděl.“

Při čtení se tak spolu s Mišíkem vydáte na jeho cestu do Spojených států za rodinou, poodhalíte zákulisí vzniku alba Jednou tě potkám, kterým písničkář v posledních dvou letech nadchnul široké publikum, a dočtete se o občanském angažmá Vladimíra Mišíka při statisícové demonstraci Milionu chvilek pro demokracii.

Doplněny jsou i nové písňové texty a kalendárium Letopis letenský. Jako bonus je vloženo album (A)live, raritní záznam koncertu Vladimíra Mišíka a Jana Hrubého v Kanadě v hospodě Praha z roku 2002. Kniha vychází v nakladatelství Galén.

Přečtěte si recenzi Danyho Stejskala na album Jednou tě potkám, jež vyšla v Headlineru. I tu v knize Byl jsem dobrej naleznete.