Obrázek k článku Fotbalový klub, jehož část si koupil Ed Sheeran, vstoupil do Premier League prohrou
| Petra Divoká | Foto: Petr Klapper / Rock for People

Fotbalový klub, jehož část si koupil Ed Sheeran, vstoupil do Premier League prohrou

Necelý měsíc poté, co Ed Sheeran potěšil své fanoušky v České republice dvěma velmi vydařenými koncerty, udělal radost i svému fanouškovskému já. V polovině srpna oznámil, že se stal minoritním vlastníkem anglického fotbalového klubu Ipswich Town.

Fotbalový klub Ipswich Town se v aktuální sezóně po 22 letech vrátil do nejvyšší anglické fotbalové soutěže Premier League. Bohužel ji odstartoval porážkou, když na domácím hřišti od Liverpoolu inkasoval dva góly. Snad to nezkazilo novopečenému spolumajiteli radost. „Vlastnit klub, kterému fandí, je snem každého fotbalového fanouška. Jsem velmi vděčný za tuhle příležitost,“ napsal Ed Sheeran v oznámení na sociálních sítích. Prozradil, že v hrabství Suffolk, kde leží Ipswich, žije od tří let a vždy se zde cítil dobře. „Procestoval jsem svět a ve velkých městech jsem se někdy cítil jako outsider, Suffolk a Ipswich mi ale vždy dával pocit, že jsem součástí komunity a v bezpečí. Být fanouškem Ipswich Town je velká radost,“ uvedl hudebník s tím, že fotbal je i o přijetí výher i proher.

Fanoušky upozornil, že není akcionářem s hlasovacím právem. Chtěl prý jen přispět penězi klubu, který miluje a vlastní proto jen malý podíl. „Nechoďte tedy za mnou prosím s návrhy na akvizice a taktiku,“ požádal zpěvák a zprávu doprovodil výrazem lol, která znamená smích.

Dva koncerty v České republice Ed Sheeran odehrál 27. a 28. července v Hradci Králové. „Se svou kytarou si stoupá do samého centra padesátitisícového publika a stará se svým zpěvem lidem o parádní večer. Pořád je tím klukem, kterého si přejete vidět buskovat na rohu ulice, ale i světovou hvězdou, která předvede show, jejíž návštěvy nemůže snad nikdo nikdy litovat,“ psali jsme v recenzi na jeho vystoupení. Na fotbalovém stadionu je oproti tomu fanouškem, který sám stojí na tribuně a nechává se bavit. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Ed Sheeran (@teddysphotos)