Obrázek k článku Kateřina Marie Tichá spojí síly s kapelou Bandjeez Davida Stypky
| Šárka Hellerová | Foto: František Ortmann

Kateřina Marie Tichá spojí síly s kapelou Bandjeez Davida Stypky

Bezprostředně poté, co Kateřina Marie Tichá vyhrála Anděla v kategorii Objev, oznámila společně s kapelou Bandjeez, že spolu budou hrát.

„Rozhodli jsme se s Bandjeez, že naši spolupráci nechceme ukončit s deskou Dýchej. Že je nám spolu dobře nejen lidsky, ale že mezi námi vzniká taková hudební alchymie, která nás baví a dává nám smysl,“ vysvětlila zpěvačka společné rozhodnutí pokračovat jako Kateřina Marie Tichá & Bandjeez. Zmíněná deska Dýchej je albem Davida Stypka, které se kapela rozhodla s producentem Martinem Ledvinou po jeho smrti dokončit. Vyjde v září.

 

„Během doby, kterou není třeba už jitřit, se čím dál víc vynořovala otázka, co se bude dít dál mimo udržování odkazu našeho vašeho Davida (...a že se toho ještě bude dít!),“ píšou Bandjeez s tím, že představa, že by kapela měla postupem času skončit se jim nezamlouvala. Uvažovali proto, jakým způsobem pokračovat poté, co přišli o frontmana: „...výsledkem je, že nám velmi příjemným, nenásilným způsobem vytanul na naše tři (čtyři) fousaté mysli nápad, spojit své síly s Kateřina Marie tichá. Stejná myšlenka uzrávala v mysli i na opačné straně.“

„Věříme a hlavně víme, že Káťa umí psát krásné věci a doufáme, že se vám její autorská hudba zaryje pod kůži tak, jako se to teď děje nám,“ věří Bandjeez

 

V sobotu večer na Cenách Anděl skupina spolu s Kateřinou, Ewou Farnou a Miraiem zahrála svoji a Davidovu píseň Kříž. Pocta Stypkovi se odehrála čtyři roky poté, co byl sám na stejných cenách vyhlášen Interpretem roku.