Obrázek k článku Minulost a budoucnost Pontonů. Karel Buriánek a Dany Stejskal v podcastu Malostranské Besedy
| Redakce

Minulost a budoucnost Pontonů. Karel Buriánek a Dany Stejskal v podcastu Malostranské Besedy

Headliner a Malostranská Beseda spolu mají dlouhou historii, která čítá koncerty 163 kapel na Pontonu i nezapomenutelné narozeninové večírky.

O vzniku Headlineru, jedinečných oslavách narozenin časopisu v Malostranské besedě a pěti sezónách koncertů na Pontonu u Střeleckého ostrova vypráví v podcastu Malostranské BeseDění vydavatel Dany Stejskal a Karel Buriánek. V rozhovoru s Martinem Vodehnalem alias Wóďou a Davidem Peškem Dvořákem z Besedy nastiňují i budoucnost, která nás snad brzy čeká.

„Představa, že přijedete s Pontonem, a že bychom třeba v květnu nebo v červnu mohli začít něco dělat, je věc, ke které jsem ochotný se upínat každý večer,“ říká Dany a přeje si, aby se společné eventy a setkání s hudebníky a čtenáři Headlineru vrátili nejlépe hned zítra. A v závěru slibuje: „Myslím, že se shodneme, že to zase uděláme.“

Karel Buriánek dodává, že pokaždé, když poslouchá novou kapelu, zvažuje, zda by se hodila na Ponton: „V poslední době se objevilo víc intimních písničkářů, kteří oscilují až k trampské písni, viz kapela Dingo, Amelie Siba a další. Dal by se z nich poskládat celý program a nikoho by to nerušilo.“

Snad už brzy na viděnou! Zatím si poslechněte podcast a dozvíte se například, jak souvisí namrzlé tramvajé troleje se začátky působení Karla Buriánka v Headlineru.