Obrázek k článku Zájem o Imagine Dragons je neuvěřitelný.  Přidávají druhý koncert
| Šárka Hellerová | Foto: Eric Ray Davidson

Zájem o Imagine Dragons je neuvěřitelný. Přidávají druhý koncert

Všechny lístky na dosud největší koncert Imagine Dragons v Praze našly své majitele během pár dní. Pořadatelé proto přidávají nové datum. Kapela zde vystoupí i 28. května 2022.

Imagine Dragons své evropské turné hodlali zahájit na letišti v Letňanech koncertem v pondělí 30. května. Vzhledem k velkému zájmu se rozhodli přijet už o dva dny dříve. Vstupenky v cenách 1490 až 2390 korun budou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 19. listopadu. 

V září vyšlo páté studiové album Imagine Dragons nazvané Mercury – Act 1. Produkoval ho věhlasný Rick Rubin, který se v minulosti podílel mimo jiné na deskách Linkin Park nebo Red Hot Chili Peppers, přesto se nahrávka dočkala od kritiků smíšených ohlasů. Fanoušci ovšem Imagine Dragons nadále zahrnují masivní přízní, jak lze vidět i na příkladu pražského koncertu.

Skladbu Follow You napsal Dan Reynolds poté, kdy se dal po několika měsících odloučení znovu dohromady se svou ženou

Imagine Dragons debutovali v roce 2012 albem Night Visions. Singl Radioactive jim přinesl Grammy a i v Čechách ho dodnes velmi často slýcháme z rádií. Druhá deska Smoke + Mirrors vstoupila na trh prvním místem v žebříčku Billboard 200.  Album Evolve z roku 2017 bylo pro změnu nominované na Grammy. Zatímco svůj debut kapela představovala v Sasazu, s Evolve už přijela do vyprodané O2 areny. V roce 2017 vystoupili na festivalu Colours of Ostrava.