Obrázek k článku GLOSA: Zabij mě! A ať to trvá 20 minut. Dvojčata útočí fantastickou skladbou
| Dany Stejskal | Sofyanova Sonya

GLOSA: Zabij mě! A ať to trvá 20 minut. Dvojčata útočí fantastickou skladbou

I hudební klenoty občas umí uniknout pozornosti, je to ale pokaždé velká škoda. Novince od 20 Minutes se to nesmí stát.

Já ty holky jednoduše zbožňuju. Zrovna teď mi málem protekl mezi prsty a časoprostorem jejich nový singl Kill Me!, který považuji za naprosto fantastický. Tak abyste se nemuseli stydět, že jste to taky minuli, šup, rovnou si ho poslechněte.

Vokální duo 20 Minutes je neuvěřitelně talentovaná dvojka, která umí dělat stejně dobře busking na ulici, jako být vokalistkami velkých jmen nebo hrát jen spolu třeba na střeše Lucerny. Dvojčata Simona a Denisa Katzer za sebou mají dvě alba a živé EP. Nedávno předskakovala Benu Cristovaovi, zazpívala si s Lake Malawi, Adrianem T. bellem, Voxelem, Tata Bojs, Mandrage či Emmou Smetanou nebo Aiko. A to jsem ještě nezmínil jejich výjimečný projekt Twins Wedding Music.

Měli jsme je na pátých narozeninách Headlineru na baru, hráli u nás na Pontonu a mohu tedy říct, že je jejich koncert rozhodně jeden z velmi příjemných hudebních zážitků. Navíc je to vždycky nesmírně milé setkání. Jejich tvroba je na pomezí popu, neofolku a RnB, nicméně vzhledem ke dvanácti rokům hraní kdekoli a s kdekým můžou a umí vlastně zpívat cokoli. Čím dál víc se ovšem soustředí právě na své vlastní písně. 

A proč vám tohle všechno píšu? Třeba právě proto, aby vám to neproteklo mezi prsty stejně jako mě. Ono někdy nestačí být nejlepší, ještě je potřeba, aby si toho někdo všimnul. A tak vás prosím, dejte holkám 20 minut. Stojí to za to.