Obrázek k článku GLOSA: Noční nájezdy na ledničku inspirovaly The Atavists k ukázkovému singlu
| Jarda Konáš | Foto: Jan Liščák

GLOSA: Noční nájezdy na ledničku inspirovaly The Atavists k ukázkovému singlu

Pomyslná rivalita mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je alespoň v případě klipu Here It Comes Again zapomenuta. Naopak z jejich spolupráce může být slušný mejdan.

The Atavists chystají na podzim čtvrtou desku. Nyní je z ní venku první singl Here It Comes Again a zase jsou to typičtí Atavisti. Chytlavé kytary na pomezí stoneru, surfu a indie rocku, Krofiánův lehce ležérní hlas a rytmika pevná jako zuby obra Koloděje. Tohle jim fungovalo už od počátku, pak už svůj zvuk jen brousili jako diamant.

Za zmínku tentokrát stojí i parta, která se na klipu, singlu a potažmo celé desce podílela. Josef Luňák (režisér klipu a manažer kapely) nebo Matt Diesel (mix a master) jsou z pardubických skupin Corpulent Provocateur a Sabrage. Tahle kytarová družba Hradce s Pardubicemi Atavistům vyšla skvěle, protože Here It Comes Again je ukázkový pilotní singl. Zaháčkuje se do uší na první poslech, a ještě vzbuzuje chutě – jít na koncert, šlápnout na plyn nebo alespoň otevřít lahváč. Co si od bigbítu přát víc?

Natočit klip na jeden záběr není vůbec sranda, tuplem když si do toho vymyslíte takové blbinky jako chůzi pozpátku nebo házení rýže do vlasů. Na to, jak málo zkušeností v tomto ohledu Luňák s kameramanem Janem Liščákem měli, přinesli skvělý výsledek. Holt, kdo nic nezkusí, nic nemá.

The Atavists znovu vydali singl, který je příslibem skvělé desky. Tak jako Time předloni namlsal na výbornou studiovku Prettier Than You, může Here It Comes Again vzbudit těšení na listopad, kdy čtveřice novinku vydá. Za normálních okolností bych byl opatrnější, protože jedna vlaštovka jaro nedělá a u singlů to platí dvojnásob, ale The Atavists už dokázali, že jim můžeme v klidu věřit.