Obrázek k článku GLOSA: Bondovka? Reklama na parfém? Odhalená Emma Smetana a Jordan Haj upevňují pozice
| Jarda Konáš | Foto: Marek Jarkovský

GLOSA: Bondovka? Reklama na parfém? Odhalená Emma Smetana a Jordan Haj upevňují pozice

Jordan Haj a Emma Smetana v novém singlu Love Is Blind dále brousí svůj styl, k němuž patří i jejich vzájemné napětí. To ilustruje černobílý klip. Už ovšem nejsou jediní, kdo v Česku tento retro pop dělá.

Ti dva si evidentně sednou. Emma Smetana a Jordan Haj tvoří (nejen) pevný hudební tandem a fungují tak roky. Občas se někdo z nich sólově trochu vzdálí, ale pak se zase vrátí a dvojice Emma & Jordan obšťastní fanoušky nějakou novou muzikou. Taková párová spolupráce v českém popu dlouho nebyla. Srovnání se Simonovou a Chladilem hudebně samozřejmě nejde, ale jako pěvecký pár, kdy si po boku jednoho posluchač hned domyslí druhého, se Smetana s Hajem začínají etablovat stejně pevně.

Autorsky si sedli taky. Jsou na sebe naladění, jak se říká, v duetech si nahrávají a opět se trochu vymykají tomu, co je v tuzemském mainstreamu běžné. Singl Love Is Blind je jejich typický dramatický retro pop, co může hrát jako podkres špiónského filmu i v reklamě na parfém. Donedávna byl tento styl jejich doménou, protože to tu zkrátka nikdo jiný neskládal. Pak se přidala Karin Ann se stejně vypiplanou produkcí, její hudba ale nemá zatím tak zformovanou cílovku jako Jordan Haj a Emma Smetana.

Love Is Blind je dotažený singl, v němž se vlastně jen upevňují pozice. Moc nových fanoušků asi nepřitáhne a hejtry nepřesvědčí, aby změnili názor. Věrným posluchačům ale přinese další dávku toho, kvůli čemu dvojici poslouchají. Tohle lehce dramatické retro a až divadelně jiskřivé duety Smetaně s Hajem dlouhodobě sedí, umí si to napsat, nazpívat i prodat. Otázka je, jak dlouho ještě chtějí skládat ve stejném stylu. Aby se to po dalších dvou deskách nezačalo trochu slévat dohromady jako ty reklamy na parfémy.