Obrázek k článku Foto: Začal měsíc funku. Omar Lyefook zahájil Groove Brno
| Šárka Hellerová | Foto: Tino Kratochvil

Foto: Začal měsíc funku. Omar Lyefook zahájil Groove Brno

Britský hudebník Omar Lyefook, podmanivý talent a oblíbenec Stevieho Wondera, zahájil 16. října v Metro Music Baru festival Groove Brno. Ten v následujícím měsíci nabídne dalších pět koncertních večerů.

Vstupenky na Groove Brno koupíte zde.

Ještě v říjnu čeká hudební fanoušky v rámci Groove Brno koncert brněnské kapele Jay Delver. Dále se můžete těšit na listopadová vystoupení Ochepovsky project & Ilæy a americké kapely Ghost-Note. Texaský projekt hudebníků, kteří hrávají po boku Snoop Dogga, Snarky Puppy, Erykah Badu, Herbie Hancocka, Kendricka Lamara, Marcuse Millera, Toto či Justina Timberlaka, se do Brna vrací po dvou letech.

Novinkou festivalu bude dvojkoncert, který podtrhne festivalovou atmosféru akce. Uskuteční se 6. listopadu a na pódiu Sono Centra se vystřídá německý kolektiv Jazzanova a francouzská skupina Electro Deluxe.

Závěr festivalu bude patřit Idě Nielsen, která stejně jako Ghost-Note zdejší publikum nadchla už předloni. Dánská baskytarista a zpěvačka, která šest let hrála s Princem, minulý rok se svou kapelou The Funkbots vydala nové album s magickým názvem 02022020. V Brně z něj zahraje malou ukázku, jinak ovšem publiku slibuje „divoký funk, přesně jako minule.“

Přečtěte si rozhovor s Idou Nielsen o Princovi a lásce k funku

21. 10. Jay Delver
03. 11. Ochepovsky project & Ilæy
04. 11. Ghost-Note
06. 11. Jazzanova + Electro Deluxe
10. 11. Ida Nielsen & The Funkbots

Pokud vás Headliner baví, podpořte nás v anketě Křišťálová lupa. Děkujeme.