Obrázek k článku VIDEO: Floex svedl v papírovém světě boj proti proti monstrům a temnotě
| Marek Reinoha | Foto: Tomáš Jakubec

VIDEO: Floex svedl v papírovém světě boj proti proti monstrům a temnotě

Klarinetista, skladatel a multimediální umělec Tomáš Dvořák aka Floex stvořil prostřednictvím kombinace elektronických a akustických zvuků další jedinečný atmosférický svět.

Není jistě náhodou, že má za sebou již čtyři herní soundtracky pro hry Samorost 2 a 3, Machinarium a Pilgrims herního studia Amanita Desing. Nyní vydal singl Pape And Tura, klíčové skladby z připravovaného pátého herního soundtracku.

Tentokrát k atmosférické logické adventuře Papetura polského vývojáře Tomasze Ostafina z herního studia Petums. Papetura vychází z Ostafinových životních prožitků. Vypráví o boji se samotou a nalézání nových přátelství prostřednictvím boje Papeho a Tury o záchranu jejich papírového světa proti monstrům, temnotě a spalujícímu ohni. Jedná se o příběh beze slov, vytvořený pouze z animovaného papíru, který k hráčům promlouvá hrou světla a stínu. A především také Floexovým hudebním doprovodem.

Dramatický a tajemný singl Pape And Tura z celého ambientně znějícího soundtracku vyčnívá svojí dramatičností, o níž se starají zejména smyčcové aranže violoncella Tomáše Jamníka a houslí Evy Jamníkové a kontrastem ambientu a neoklasické tvorby.