Obrázek k článku Farna a Dyk rozswingovali Navarovou. Podívejte se na klip
| Redakce

Farna a Dyk rozswingovali Navarovou. Podívejte se na klip

První ochutnávkou z ambiciózního projektu Folk Swings brněnského B-Side Bandu je předělávka Koček od Nerezu. Podívejte se v premiéře na klip, ve kterém píseň v novém aranžmá přezpívali Vojtěch Dyk a Ewa Farna.

„Udělat coververzi jakékoliv písně Zuzany Navarové je, dalo by se říci, odvážnej kousek. Ale když už jsme se do toho pustili, jsem fakt rád, že to bylo právě s Ewou. Není v Čechách mnoho zpěvaček, které by ctily ducha té písně a zároveň ji přidaly ještě něco ‘jen svého‘, ze sebe tryskajícího… já jen můžu poděkovat za tohle setkání s Ewou, Zuzanou, Vítem a vlastně celým Nerezem, který tak obdivuju,” říká Vojtěch Dyk.

O nové aranžmá písně se postaral Petr Kovařík. Píseň je součástí projektu Folk Swings, který propojuje osobnosti převážně české folkové scény. Skladba vznikla pod taktovkou producenta desky a bandleadera kapely B-Side Band Josefa Buchty. 

Deska Folk Swings vychází už 2. listopadu a k jejímu poslechu zvou fanoušky mimo Vojtěcha Dyka a Ewy Farne také Vlasta Redl, Jarek Nohavica, Samson Lenk, Radek Pastrňák, Slávek Janoušek, Pokáč, Kristýna Daňhelová a další umělci, jichž se fanoušci na albu dočkají. Vyvrcholením projektu budou dva jedinečné koncerty, které se k této příležitosti uskuteční, a to 1. a 2. prosince v SONO centru v Brně. Pořadatelem je agentura BUJOART a vstupenky jsou v prodeji zde.

„Kočky jsou nádherná písnička, a zároveň těžká. Nerez ji zpívali super, snad jsme ji ‘zcoverovali‘ se ctí a úctou k autorům a původním interpretům,“ komentuje první uveřejněnou ochutnávku z desky Ewa Farna. Videoklip k ní se natáčel v Brně pod rukou režisérky Hany Mikoláškové a kameramana Jana Turka.