Obrázek k článku Chris Corner oživil Sneaker Pimps. Po 20 letech mají hotovou novou desku
| boi

Chris Corner oživil Sneaker Pimps. Po 20 letech mají hotovou novou desku

„Zabralo to spoustu let a spoustu chybných začátků, aby se Sneaker Pimps dostali zpátky do hry,“ napsal Chris Corner na Twitteru své současné kapely IAMX.

Album ponese název Squaring the Circle a vyjde na podzim. Už v červenci jej předznamená titulní track stejného jména. Album celé napsali a zprodukovali zakládající členové Sneaker Pimps Chris Corner a Liam Howe. Corner se na nové desce postaral i o vokální party, které nazpíval společně se zpěvačkou Simonne Jones. První ukázka titulní skladby je už k slyšení v upoutávce na album. Celkově bude na albu šestnáct nových písní. 

Sneaker Pimps byli součástí devadesátkové triphopové vlny. Prorazili v roce 1996 albem Becoming X s velkým hitem 6 Underground, ve kterém hlavní vokály zpívala Kelli Ali, která z kapely odešla hned, jak se proslavila. Poslední album vydali v roce 2002 a Corner si i unás získal značnou popularitu coby frontman dekadentních IAMX.

Album Sneaker Pimps nabízí v předobjednávce na svém Bandcampu. A na Twitteru nechali fanoušky nahlédnout i do studia. "Jsme na tohle všichni opravdu připravení?" ptají se fanoušků sugestivně.