Obrázek k článku Čerstvé (z)boží: Janet A hází kocovinu po divné párty za hlavu
| Marek Reinoha | Foto Tomáš Vorálek

Čerstvé (z)boží: Janet A hází kocovinu po divné párty za hlavu

„Silný hlas, hudebně rocková klasika nebo spíš roztomilé rockové retro se slušnou produkcí. Výsledek? Maká to,“ psal Radek Pavlovič na podzim o singlu Look Around.

Slibná ochutnávka předznamenala EP Freak, které právě vyšlo. Janet A vede charismatická zpěvačka, muzikantka a skladatelka Aneta Přívarová aka Janet, která se vedle mikrofonu chopila i basy. Spolu s ní jsou v kapele kytarista a spoluskladatel Tomáš Suchánek, kytarista David Balada a bubeník Patrik Fialka.

Freak je druhé EP této brněské kapely a oproti prvnímu, které se neslo v popovějším duchu, se jedná o svěží energičtější grunge-rockovou muziku s větším než malým množstvím kytar. „První nahrávku jsem tvořila v podstatě sama. Vždycky jsem ale byla na zajímavé kytary a energické bicí, což jsem díky klukům mohla dohnat.“ říká Janet. A je to opravdu dobrá muzika ovlivněná již zmíněným grungem, popem nebo drum and bassem, které vévodí výrazný, silný a výborný zpěv, o němž v Rawckus Magazine napsali že obsahuje chutě a textury připomínající Alanis Morissette v kombinaci s Lady Gaga a Avril Lavigne. Nebojím se říct opravdová muzika, která si na nic nehraje a (jak psal Radek) fakt maká.

EP obsahuje pět svěže temných songů. Janet vzkazuje, abyste ho poslouchali celé v kuse, aby vás dostalo přesně tam, kam vás dostat chce. Texty totiž tvoří proud myšlenek a krátký příběh. V jednom rozhovoru Janet řekla: „Představ si, že jsi na párty, kde jsi ty ten divnej. Pusť si celé épéčko a poslouchej text. První dva songy Freak a Hate tě uvedou do situace. Třetí Look around je v podstatě o tom, jak dopíjíš své poslední pivo a díváš se na východ slunce. Čtvrtý The Same je taková kocovina na druhý den, kdy přemýšlíš o předchozí noci. V posledním Not Today to hodíš za hlavu a jdeš si zaskejtovat.“ A ruku na srdce, každý někdy takovou noc zažil, tak proč si to nedat i zhudebněné.

EP Freak si můžete poslechnout zde.