Obrázek k článku Čerstvé (z)boží: Dvojčata z 20 Minutes vydala příjemné komorní album
| Marek Reinoha

Čerstvé (z)boží: Dvojčata z 20 Minutes vydala příjemné komorní album

Denisa a Simona Katzer jsou výjimečné vokalistky a mají za sebou hostování a spolupráci s řadou významných muzikantů české scény. A protože je máme rádi, měli jsme je na Pontonu i na naších pátých narozeninách. Nedávno vydaly nové komorní akustické album Just the Two of Us.

Autorka písní Denisa na facebookovém profilu ke konceptu alba napsala: „Začalo to loni v létě písní nazvanou Black Sea, která pro mě byla jen deníkovou písní. Víte, takovou písní, které nikdy nedostanou příležitost uzřít světlo světa. Je to jen pro mě. Písní, ve které zapisují své pocity a vyzpívávám své srdce. Ale pak se něco stalo a já jsem si to znovu a znovu přehrávala a opravdu jsem se do té písně zamilovala natolik, že jsem ji chtěla nahrát. A proměnilo se to v první hudební knihu, kterou jsem kdy napsala.“

A Just the Two of Us je opravdu hudební kniha o komplikovaném milostném příběhu, tedy o lásce dvou lidí. Je rozdělena do kapitol a každá z nich má své mluvené intro, které příběh vysvětluje a dostává posluchače (čtenáře) do světa hlavní postavy. Je plná emocí od pochybností až po touhu po někom, kdo vám chybí.

Název alba Just the Two of Us však má i druhý rozměr. Na rozdíl od debutového alba se totiž rozhodly novinku nahrát samy, takže si přizvali jen několik málo hostů.

Přestože se jedná o akustické komorní album, tak je hudebně hodně pestré. Každá píseň je trochu jiná. Najdeme na něm romantickou baladu Black Sea, coutryovskou Hotel Guest nebo rapovaným zpěvem oživenou divadelně laděnou Bad Dreams. Ale je tam toho mnohem víc. Je to skvělé a hodně příjemné album. Je to to nejlepší, co holky vytvořily.