Obrázek k článku Čerstvé (z)boží: Aid Kid si udělal čas na vlastní tvorbu
| Marek Reinoha | Foto: Marek Reinoha

Čerstvé (z)boží: Aid Kid si udělal čas na vlastní tvorbu

Stále vyhledávánější producent chystá k vydání nové autorské album. V prvním singlu sampluje Kayne Westa, Radiohead i Gigi D´Agostina.

Ondřej Mikula aka Aid Kid je elektronický mág a vyhledávaný hudební tvůrce a producent. Podílel se na tvorbě mnohohlavého orchestru Zvíře jménem podzim, jehož je členem, jeho podíl bude slyšet i na chystaném albu dnes již tria Kittchen. Spolupracoval na albu Řeka Lenky Dusilové, které má šest nominací na Anděly. Nebo na skloňovaném debutu Olivera Torra, ale i na moha dalších projektech. Nezapomíná však ani na svoji vlastní tvorbu a chystá k vydání nové album.

Album se jmenuje Collection a mělo by vyjít 16. dubna. Dle Ondřejových vlastních slov půjde o kolekci tracků, na kterých pracoval posledních pár let, když ve svém pracovním vytížení našel trochu času na sebe. Na desce by se měly objevit jak klubové záležitosti, tak striktně poslechové skladby.

Ochutnávkou z alba je singl Four Track Recorder, který nedávno vyšel i s videoklipem. Jedná se o skladbu, která se poprvé objevila ve znělce festivalu mezipatra 2020. Aid Kid v ní sampluje Kayne Westa, Radiohead, Gigi D´Agostina nebo Baby D. Výsledkem je dráždivý klubový sound s hutnými rytmy a elektronickými zvuky zařezávajícími se do uší i mozku s důrazem na detaily, které je možné objevit až po několikerém poslechu. 

O videoklip se postarala vizuální umělkyně Johana Střížková a vznikl v rámci společné konceptuální výstavy Šeptej, která se konala v galerii Nevan Contempo. Hlavní postavy klipu ztvárnila mladá dvojice Matěj Pšenička a Arseny Pakulin, která s demontovanou výstavou v pozadí dotváří hudbu nenucenými pohyby a tanečními prvky. A pak také kobylka a robotický vysavač.

Track Four Track Recorder je opravdu hodně povedená návnada na nové album.

Sledujte více: https://www.facebook.com/aidkid