Obrázek k článku Céline Dion zpívala na zahájení olympiády zadarmo
| Petra Divoká | Foto: Profimedia

Céline Dion zpívala na zahájení olympiády zadarmo

V médiích se v posledních dnech objevuje informace, že Céline Dion za své vystoupení na zahájení letních olympijských her v Paříži dostala dva miliony dolarů. Mezinárodní olympijský výbor přitom již na začátku června vydal prohlášení, v němž informuje, že umělci se ceremoniálu účastní bez nároku na honorář.

Kanadská zpěvačka v rámci zahajovacího ceremoniálu zazpívala na Eiffelově věži skladbu L'hymne à l'amour od Edith Piaf. Bylo to její první vystoupení od chvíle, kdy veřejnost informovala, že trpí takzvaným Stiff-Person syndromem, vzácnou nemocí, která způsobuje svalové křeče. Šestapadesátiletá Céline Dion na zahájení olympiády vystupovala podruhé v životě. V roce 1996 v Atlantě zpívala vlastní píseň The Power of the Dream. Krátce před jejím vystoupením v Paříži se spekulovalo, že vystoupí spolu s Lady Gaga, obě umělkyně ale nakonec zazpívaly zvlášť.  

 

Řada médií v posledních dnech uvedla informaci, že za svůj velkolepý pařížský návrat na scénu zpěvačka inkasovala značnou sumu. Ta je všack v rozporu s již dřívě vydaným prohlášením organizátorů letošní olympiády. „Navzdory informacím šířených v médiích, účinkující vystupující během ceremoniálů her v Paříži 2024, nedostanou za svůj výkon honorář,“ informoval MOV. „Za daných podmínek jejich závazek odráží jejich touhu se zúčastnit historické události pro Francii a svět sportu. V tiskové zprávě je dále uvedeno, že, jak je zvykem, organizátoři pokrývají náklady technické produkce a organizační náklady vystoupení.

„Je mi ctí, že jsem dnes večer vystoupila na zahajovacím ceremoniálu v Paříži 2024 a velmi mě těší, že jsem zpět v jednom z mých nejoblíbenějších měst!“ napsala zpěvačka na sociální sítě. „Největší radost mám ale z oslav, které náleží úžasným sportovcům, z nichž každý má svůj příběh o obětech, odhodlání, bolesti a vytrvalosti. Všichni jste se tak soustředili na svůj sen, a ať už si domů odvezete medaili nebo ne, doufám, že být tady znamená, že se vám splnil! Měli byste na sebe být všichni hrdí, víme, jak tvrdě jste pracovali, abyste byli nejlepší z nejlepších. Soustřeďte se, pokračujte, mé srdce je s vámi!“ vzkázala Dion sportovcům.