Obrázek k článku Na hranici filmů pro dospělé. Cardi B s Megan Thee Stallion znovu třesou zadnicemi
| Petra Divoká | Foto: Jora Frantizis

Na hranici filmů pro dospělé. Cardi B s Megan Thee Stallion znovu třesou zadnicemi

Americké popové hvězdy Cardi B a Megan Thee Stallion naučily svět, co je to twerk. Po třech letech od pobuřující skladby WAP dvojice navazuje písní Bongos. Svá pravidla, jimiž stírají rozdíly mezi populární hudbou a produkty pro dospělé, přitom nemění.

V roce 2020 Cardi B a Megan Thee Stallion vydaly notně propíraný explicitní song WAP neboli Wet Ass Pussy. „Podle interpretek jde o píseň, která vyjadřuje ženskou sílu, nezávislost, sexualitu a dominanci. A na twerkování a tančení mají přece obě nárok. Jestli jim právě odhalená prsa a zadky zajistily první místo v žebříčku nejlepších písní magazínu NME, je otázka k diskuzi,“ psal Michael Švarc v článku pojednávajícím o pornifikaci v popu, kde zkoumal otázku, zda lze třepání zadnicí brát jakou součást feministického boje.

Ať je odpověď jakákoliv, Cardi B a Megan Thee Stallion opět zvesela třepou, tentokrát v pestrými barvami hýřícím videoklipu k singlu Bongos. Jde o jejich první společnou píseň právě od veleúspěšného tracku WAP.

Cardi B, která před pěti lety debutovala albem Invasion of Privacy, se v mezičase připomněla singly Up, Hot Shit a několika dalšími spolupracemi s různými hiphopovými umělci.

V nedávném rozhovoru, předcházejícím vydání Bongos, prozradila, že už tuší, jak se bude jmenovat její další album a kdy vyjde. Ani jedno však nezveřejnila. V souvislosti s novou skladbou fanoušky upozornila, aby nečekaly druhý díl WAP. „Jsem zvědavá, jak na to lidé budou reagovat na tyhle vibrace, protože opravdu čekají něco podobného jako bylo WAP – podobné řeči – trochu podobné řeči vedeme – o ku***ch, ale není to nic jako ve WAP.“ Bez ohledu na text klip nejspíš očekávání nezklame, natřásání a twerkování je v něm požehnaně. Ani tematicky to zas tak daleko nakonec není.

Megan Thee Stallion loni vydala své druhé album Traumazine, kterým údajně chtěla zjemnit svou image. Média si také všímala soudního procesu s Tory Lanezem, který rapperku před třemi lety postřelil. „Nějakým způsobem se stalo, že jsem se tím padouchem stala já,“ reagovala Megan v rozhovoru pro Rolling Stone na poloanonymní internetové hatery, kteří různým způsobem stranili útočníkovi, jenž byl letos odsouzen k deseti letům ve vězení.

„Nevím, jestli to lidé neberou vážně, protože se zdám být silná. Zajímalo by mě, jestli je to kvůli tomu, jak vypadám? Protože nejsem světlá? Protože nejsem dost bílá? Nemám správný tvar? Výšku? Protože nejsem drobná? Kvůli tomu se zdá, že nejsem hodná toho, aby se se mnou zacházelo jako se ženou?“ tázala se Megan Thee Stallion, kterou si Cardi B opět vybrala ke spolupráci na Bongos, i když původně uvažovala, že přizve jinou zpěvačku z Latinské Ameriky.