Obrázek k článku Bruce Springsteen vás na nové kolekci písní vezme na světové turné a cestu časem
| Šárka Hellerová | Foto: Danny Clinch

Bruce Springsteen vás na nové kolekci písní vezme na světové turné a cestu časem

Nahrávky vznikaly na koncertech po celém světě od poloviny sedmdesátých let. Začíná se v New Yorku skladbou Lost in the Flood v roce 1975 a končí ve Švédsku, kde byla v roce 2016 nahrána skladba Meet Me In The City.

Záběr na staré rádio, z něhož se linou covery soulových klasik prozradil fanouškům, že The Boss něco chystá nejpozději den před vydáním playlistu. Springsteen videem, na kterém zní mimo jiné jeho verze If I Could Turn Back The Hands Of Time od Tyronea Davise a Night Shift od The Commodores, upozornil na další novinku, s níž přichází dva roky po svém dvacátém studiovém albu A Letter to You.

Dnes, 29. září, Bruce Springsteen opravdu přišel s další digitální nahrávkou, o soulové covery se ovšem nejedná. Živák nazvaný The Live Series – The Songs Of Location navazuje na jeho tématické výběry koncertních nahrávek z průběhu celé jeho kariéry. Vznikal na patnácti různých místech a spolu se Springsteenovými hity na něm posluchač cestuje časem a po světě. Každá skladba byla zaznamenaná v jiném roce. Kromě amerických sálů se nahrávalo třeba i v aréně ve Wembley či amfiteátru v Nice. Všechny písně tentokrát propojuje, že se týkají konkrétního místa, viz jejich názvy: Streets of Philadelphia, Balboa Park, Atlantic City, My Father's house a tak dále... Dříve už světlo světa spatřily například výběry skladeb o lásce či o přátelství. 

Není vyloučené, že se ještě dočkáme dalšího překvapení. Zakladatel magazínu Rolling Stone Jann Wenner se pochlubil, že poslouchá Springsteenovo nové album, které by mělo vyjít na podzim, prý je úžasné. Jestli mluvil o právě zveřejněné kolekci, nebo se chystá další studiové album, se teprve ukáže.

V únoru 2023 Springsteen a E Street Band opět vyrážejí na turné. Po štacích v Americe se v dubnu přesunou do Evropy, kterou budou brázdit do konce července.