Obrázek k článku Brian May prodělal náhlou mrtvici. „Pořád mohu hrát,“ uklidňuje fanoušky kytarista Queen
| Šárka Hellerová | Foto: Press

Brian May prodělal náhlou mrtvici. „Pořád mohu hrát,“ uklidňuje fanoušky kytarista Queen

Muzikant informoval, že minulý týden utrpěl mrtvici a nyní je v domácí rekonvalescenci. „Dobrá zpráva je, že mohu po událostech několika posledních dní hrát na kytaru,“ sdělil svým fanouškům a ve stručném videovzkazu názorně předvedl hybnost svých prstů.

Zpěvák uvedl, že minulý týden utrpěl menší mrtvici. V jednu chvíli prý zničehonic nebyl schopný ovládat svou ruku. „Neměl jsem nad touhle paží žádnou kontrolu, což bylo trochu děsivé,“ řekl s tím, že se mu dostalo v nemocnici, kam ho přivezla sanitka skvělé péče.

Fanouškům vzkázal, že nestojí o to, aby ho zahltili lítostivými zprávami. „Dobrá zpráva je, že jsem v pořádku. Dělám, co mám, což je v podstatě nic,“ uvedl May s tím, že nyní nesmí chodit ven, řídit, létat letadlem či příliš zvyšovat svůj srdeční tep.

Hudebník, který je dlouhodobě bojovníkem za práva zvířat, zároveň fanoušky informoval o vývoji kolem svého nového dokumentu, kterým chce zamezit lovu jezevců. Ty v Británii loví farmáři, aby předešli šíření tuberkulózy skotu. Podle Maye je každoroční lov zbytečný a krutý a existují jiné cesty.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Sir Brian May (@brianmayforreal)