Obrázek k článku Bratři vydávají melodickou novinku Silver a míří na The Great Escape
| Petra Divoká | Foto: Zuzka Bönish

Bratři vydávají melodickou novinku Silver a míří na The Great Escape

Bratři navazují na loňské debutové album Two Minds čerstvým singlem Silver. Dvojčata Jirka a Ondra Veselí na něm představují melodičtější techno a symbolicky jím zahajují jarní koncertní sezónu.

Novinku Bratři před jejím vydáním prověřili živým hraním a pokusili se v ní zachytit jeho energii. „Když jsme hopřed časem zařadili do koncertního playlistu, měl okamžitou odezvu. Proto jsme se teď snažili skloubit naši elektroniku a energii z live hraní, aby to nebyla nuda,“ říká Ondra Veselý a jeho bratr Jirka dodává: „Hodně jsme si dávali záležet na groovu, aby to hezky šlapalo a bavilo nás to. Je to první jarní track ze série singlů, které teď chystáme vydat.“

Nový live set obohacený nejen o nový singl Silver, ale i další dosud nevydané tracky si letos budou moci užít fanoušci nejen v České republice. Hned 1. dubna, v den vydání nového singlu, Bratři vystoupí v ostravském Docku, 6. dubna je čeká Fléda v Brně. 7. května kapela zahraje v Praze a poté zamíří na britský showcase festival v The Great Escape v Brightonu a na EuropaVox Festival do litevského Vilniusu.

Bratři se na české elektronické scéně objevili v roce 2016 a o rok později vydali EP Monster. Mají za sebou koncerty na českých i zahraničních festivalech a jako support se objevili např. před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. Základ jejich hypnotických beatů tvoří elektronické bicí a analogové a modulární syntezátor. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným německým producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem.  Tato spolupráce se promítla nejen do debutového alba Two Minds (září 2021), ale je k slyšení na produkci dua v roce 2022.

Foto: Filip Kůstka