Obrázek k článku „Ano, je absurdní,“ říkají fanoušci Guns N’ Roses o novince ABSUЯD

„Ano, je absurdní,“ říkají fanoušci Guns N’ Roses o novince ABSUЯD

První vydaná nahrávka od alba Chinese Democracy, jež vyšlo v roce 2008 je předělaným nevydaným trackem z té doby. Fanoušci ji již znají pod jménem Silkworms, kapela ji v minulosti příležitostně zařazovala během koncertů.

Guns N’ Roses ostřejší písničku pod novým jménem poprvé zahráli v Bostonu a Axl ji okomentoval slovy: „Vidíte, love songy mi nikdy nedojdou. Slyšeli jste to jako první – nová písnička od Guns N’ Roses.“ Fanoušci bohužel nadšení pro skladbu, jejíž oficiální audioverzi kapela následně vydala, nesdílí. Například April Loftin Sori se na facebooku v narážce na Axlův hlas táže „Převzal Joe Biden Axelovo tělo?“ Jiný fanoušek ocenil, že je skladba ideální příležitost si během koncertu odskočit. Hlavní kiritika ale směřuje právě ke zpěvu. „Myslel jsem, že to je fake video GnR. Hlas Axla už nelze rozpoznat. Všechny hrany jsou pryč a chvílemi zní jako chlapík v obchodě s potravinami přes interkom hlásící „úklid v uličce číslo devět!“,“ komentoval novinku JD Phillips. Fanoušci rovněž upozorňují, že nejde o novou píseň, která by vzešla od současné kapely, ale předělávku starší skladby, která to nedotáhla na desku. 

I ti smířlivější se nad ABSUЯD pozastavují. „Pořád jsou nejlepší rocková kapela všech dob, ale tahle skladba skvělá není,“ napsal jeden z nich.

Kapela uvádí, že skladbu, kterou napsali Chris Pitman and Dizzy Reed, koprodukovaly Axl Rose a Caram Costanzo, kteří spolupracovali na Chinese Democracy. Na bicí hraje Brain, bývalý bubeník kapely. Kdo další se podílel na vydané nahrávce, není jasné.

ASA
Live premiéra ABSUЯD v roce 2021 v Bostonu
Koncertní premiéra Silkworms v roce 2001 v Las Vegas