Obrázek k článku Jak přetvořit McCartneyho? Vychází album remixů a coverů
| Šárka Hellerová

Jak přetvořit McCartneyho? Vychází album remixů a coverů

Jak zní písně Paula McCartneyho v podání Becka, St. Vincent, Joshe Homma, Damona Albarna a dalších? Poslechněte si album McCartney III: Imagined.

Kolekce, kterou McCartney osobně sestavil, dnes vychází digitálně. Představuje covery, remixy a nové verze skladeb, které nahráli muzikantovi přátelé a kolegové. Ti pracovali s písněmi z broukova loňského alba McCartney III.

Mladý americký písničkáč Dominic Fike udělal z akustické balady The Kiss of Venus futuristické R&B 

„Žil jsem svůj karanténní život na farmě s rodinou a každý den chodil do studia,“ vzpomíná McCartney na vznik desky, kterou nahrál úplně sám. „Měl jsem nějaké věci, na nichž jsem pracoval v posledních letech, ale čas utíkal a zůstaly nedokončené. Začal jsem přemýšlet, co všechno mám.“ Postupně nalezl dostatek zajímavých skladeb, aby jeho lockdownová zábava vydala na celé album. I proto, že vzniklo bez dalších spoluhráčů, je zajímavé slyšet, jak ho nyní obohatila řada skvělých muzikantů.

„Když jsem zavěsila, měla jsem pocit, že můžu umřít šťastná,“ Tak se St. Vincent cítila poté, co jí zavolal Paul McCartney, aby jí řekl, že se mu její remix skladby Women And Wives opravdu moc líbil. „Byl to nejlepší okamžik mého života… Asi? Chci říct, nevím… Nevím, kam hoo zařadit,“ řekla magazínu NME. „Napadlo mě, kolik hodin radosti se na světě událo díky hudbě Paula McCartneyho. Celé dlouhé životy, které lidé strávili poslechem jeho práce.“

I Beck na album přispěl svým pohledem na jednu McCartneyho píseň a nenechal kámen na kameni. Do rukou přísně tajnou zakázku dostal vloni v létě, kdy zrovna neměl co dělat. McCartney mu svěřil skladbu Find My Way. „Poslal mi ji, tak jsem se na to rovnou vrhnul. Remixy dělám tak, že vezmu vokál a pak začnu od nuly. Vystavím úplně novou píseň,“ prozradil Beck NME. „Paul tohle album navíc udělal úplně sám, nahrál všechny nástroje. Tak se mi zdálo, že udělat to takhle je v duchu té nahrávky. Na remixech je podle mě skvělé dovolit si úplnou svobodu a dostat píseň na nečekané místo.“

Poslechněte si, kam McCartneyho dostali ostatní hudebníci, kteří se na novince podíleli:

 

Tracklist alba McCartney III Imagined 

  1. "Find My Way" (feat. Beck)
  2. "The Kiss of Venus" (Dominic Fike)
  3. "Pretty Boys" (feat. Khruangbin)
  4. "Women And Wives" (St. Vincent Remix)
  5. "Deep Down" (Blood Orange Remix)
  6. "Seize The Day" (feat. Phoebe Bridgers)
  7. "Slidin’" (EOB Remix)
  8. "Long Tailed Winter Bird" (Damon Albarn Remix)
  9. "Lavatory Lil" (Josh Homme)
  10. "When Winter Comes" (Anderson .Paak Remix)
  11. "Deep Deep Feeling" (3D RDN Remix)
  12. "Long Tailed Winter Bird" (Idris Elba Remix)*