Obrázek k článku IDLES se vrátí na Rock for People. Festival otvírá adventní kalendář
| Šárka Hellerová | Foto: RFP

IDLES se vrátí na Rock for People. Festival otvírá adventní kalendář

Nejskloňovanější kytarová kapela současnosti je prvním překvapením netradičního adventního kalendáře, který pro své fanoušky opět nachystal festival Rock for People. Objevte v něm každý den až do Vánoc jednu kapelu, která příští rok na akci přijede.

Ještě před Štědrým večerem budeme znát dalších 24 kapel, které ve dnech 15.-18. června 2022 vystoupí v areálu hradeckého letiště, jenž se nyní nazývá Park 360. Nově oznámení interpreti doplní line-up, kterému kralují headlineři Green Day, Biffy Clyro, Royal Blood a Fall Out Boy a řada dalších interpretů, které pořadatelé zveřejnili v uplynulých měsících.

1. prosince odhalené políčko potěšilo příznivce britského post-punku. V programu přibyli Idles, kteří v listopadu vydali již čtvrté studiové album nazvané Crawler a setkali se s nadšenými recenzemi.

„Nejsou to IDLES. Respektive to není obraz IDLES, který jsme vytvořili. Pandemii jsme pojali jako příležitost udělat jeden krok dozadu a začít znovu,“ vysvětloval v nedávném rozhovoru pro Headliner zpěvák Joe Talbot. „Díky všemu tomu času jsme si mohli uvědomit sami sebe a to poznání si užít. Na Crawler jsme čistě jen my a je to nádherný pocit. Cítíme se jako znovuzrození a jsme připraveni všechno rozsekat na kusy.“

„Pro zpěváka Joea Talbota jsou IDLES kontinuální terapií, jejíž účinky se přenesli na desítky tisíc fanoušků po celém světě,“ napsal o skupině, která v roce 2018 pobláznila Velkou Británii svým druhým albem Joy as an Act of Resistance, Ondřej Horák. Tuto terapii již v letech 2017 a 2019 pocítili i návštěvníci Rock for People. Mezi tím IDLES řádili i v pražském Futuru.  

Koho přinesou další dny a okénka adventního kalendáře můžete každý den nejprve hádat dle odpoledne zveřejňovaných nápověd a o správnosti svého tipu se následně přesvědčit vždy o půlnoci na webu www.rockforpeople.cz.

Pokud v adventním kalendáři najdete své oblíbené kapely, neotálejte s pořízením vstupenek. Pořadatelé hlásí, že již vyprodali 85 % základní kapacity. Čtyřdenní vstup stojí 2790 Kč.

Zničili jsme kapelu a začali znovu. Čtěte rozhovor Ondřeje Horáka s IDLES.

 

Dosud největší ročník v historii festivalu Rock for People přivítá ve čtyřech dnech kromě headlinerů Biffy Clyro, Royal Blood, Fall Out Boy a Green Day také Weezer, Skillet, Sum 41, The Pretty Reckless, Black Veil Brides, As Everything Unfolds, August Burns Red, Baby Queen, Bad Nerves, Calva Louise, Cemetery Sun, Crossfaith, De Staat, Deadly Apples, Diamante, Do Nothing, Don Broco, Dope D. O. D, Dream State, Employed to Serve, Fickle Friends, For the Fallen Dreams, Grandson, Childcare, Chubby And the Gang, Ikan Hyu, Imminence, KennyHoopla, Kieff, Mayday Parade, Neck Deep, Noisy, Of Mice & Men, Poorstacy, Skynd, Sophie and the Giants, Spector, Strange Bones, The Faim, The Pale White, The Scratch, Theory, Thrash Boat a Wargasm. Speciální set písní na přání si připravila tuzemská Vypsaná Fixa.