Obrázek k článku AC/DC se po sedmi letech „vrátí z důchodu“. Tentokrát s novým bubeníkem
| Lukáš Rešl | Foto: Sony Music

AC/DC se po sedmi letech „vrátí z důchodu“. Tentokrát s novým bubeníkem

Už je tomu sedm let, co slavní australští hardrockeři naposledy vystoupili na pódiu. Po dlouhé pauze se nyní chystají zahrát na kalifornském festivalu Power Trip, jenž se uskuteční od 6. do 8. října. Některé fanoušky však zřejmě překvapí kapelní složení. Za bicí soupravu totiž poprvé usedne Matt Laugh.

Novinku skupina oznámila na sociálních sítích, kde sdílela krátkou zvukovou stopáž ze zkušebny. Krátkým popiskem potvrdila i návrat letitého baskytaristy Cliffa Williamse: „Poslechněte si zkoušku kluků, kteří se na festivalu představí s Cliffem Williamsem, který se vrací z důchodu, a Mattem Laugem za bicími.“

Jedná se tak o náhradu letitého bicmena Phila Rudda, který s několika pauzami hrál v AC/DC od roku 1973. Matt Laug však není žádný zelenáč. Pětapadesátiletý hudebník má za sebou angažmá v ansámblu rockera Alice Coopera, dlouhá léta hrál pro kanadsko-americkou zpěvačku Alanis Morissette a byl také součástí superkapely kytaristy Slashe (Slash's Snakepit). Je tak už devátým bubeníkem, který usedne v hardrockové partě na židličku.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený AC/DC (@acdc)

Fanoušci se mohou těšit i na další "návrat". Mikrofonu se totiž opět chopí pětasedmdesátiletý Brian Johnson se svým charismatickým ječákem. Na posledním turné ho musel ze zdravotních důvodů zastoupt Axel Rose z Guns N' Roses.

Sestava pro Power Trip vypadá tedy následovně: Brian Johnson (zpěv), Cliff Williams (basa) Angus Young (kytara), Stevie Young (kytara) a nováček Mattem Laugem (bicí).

Prozatím poslední a zároveň sedmnáctou deskou Australanů je Power Up, kterou vydali v době koncertní pauzy v listopadu roku 2020. Jedná se o první album kapely vydané po smrti zakládajícího člena, kytaristy Malcoma Younga.