Obrázek k článku Dost bylo smůly. Na posledním Headliner Pontonu zahraje sólo Andy Cermak a Marjari
| Kay Buriánek | Foto: Supraphon

Dost bylo smůly. Na posledním Headliner Pontonu zahraje sólo Andy Cermak a Marjari

Pokud chcete zjistit, co se mimo hudební mainstream děje, nemáte genderové, žánrové ani jiné předsudky a baví vás konejšivě líná atmosféra klidného ostrova uprostřed jinak dynamického, místy až hysterického města, neměli byste chybět na našem letošním posledním Pontonu. Vynahradíme si na něm zrušený koncert, který nám v červenci zhatilo počasí.

13. 9.

Andy Cermak

Andy Cermak je český zpěvák, hráč na klávesové nástroje a skladatel. Dvacet let působil v kapele Sunflower Caravan, v roce 2022 vydal první sólovou desku Secret December a vystupuje buď se svojí novou kapelou, nebo jen jako sólový zpěvák a pianista. V téhle formě ho uvidíte a uslyšíte právě v rámci Headliner Pontonu. Pokud potřebujete bližší popis, Andyho hudba se dá definovat jako současný alternativní, notně melancholický, melodicky výrazný pop. Andy Cermak také skládá hudbu do filmů, seriálů, reklamních spotů a píše písně pro známé interprety. Hraje v kapele Michala Prokopa Framus Five a také je součástí anglické kapely White Feathers. V současnosti se ale soustředí hlavně na svoji sólovou dráhu.

Marjari

Českobudějovická indie písničkářka Martina Činátlová aka Marjari je velký objev současné scény alternativního folku, což doceňuje napříč hudebně-publicistickým spektrem kdekdo. A nutno říct, že právem. Po debutovém EP a několika singlech způsobila s první „velkou“ deskou Hey Girl celkem slušný poprask. Vyšla ke konci loňského roku na agilním českobudějovickém labelu Dayspeed Music za vydatné pomoci jeho principála Daniela Šubrta, známého převážně jako frontmana taktéž českobudějovických garage a glam rockerů Drain. Živé koncerty Marjari hraje s doprovodnou kapelou, která už tak naléhavému projevu přidává na dynamičnosti.